TV | LEONARD MIRON explică DEMISIA din TVR, după 20 de ani: “Chior în ţara orbilor e politica managerială”
Leonard Miron a explicat, într-o postare pe blogul său, care au fost motivele care au dus la decizia sa de a-şi da demisia din TVR, după 20 de ani. Fostul prezentator al postului public de televiziune vorbeşte despre culisele nevăzute ale TVR, despre faptul că totul funcţionează bazat pe “liste” şi interese personale, dar şi despre invectivele folosite de manageri la adresa sexualităţii sale.
Leonard Miron explică, pe blogul său, motivele demisiei sale din TVR, în contextul în care îl leagă 20 de ani de acest post TV şi în care, la contestaţia după evaluarea obligatorie prin care s-au stabilit listele cu angajaţii care vor fi disponibilizaţi, a obţinut 80 şi ceva de puncte din cele 100 posibile.
Leonard Miron: “Chior în ţara orbilor e politică managerială în TVR”
“In urma cu ceva ani, un om de la care am invatat multa televiziune imi spunea ca trendul in TVR este sa ai in jur prosti si fraieri promovati: primii te vor scoate in evidenta conform axiomei “chior in tara orbilor”, iar ceilalti nu te vor contrazice niciodata de frica sa nu-si piarda mamaliga cu gust de franzela. La ceva timp de la acea conversatie constat ca acel trend a devenit politica manageriala.
Si uite asa dupa 20 de ani mi-am scris demisia; evident intr-un moment contestabil, de unii; doar am auzit fraza “ai luat locul unui care ar fi meritat sa stea” de atatea ori in ultimele saptamani. Poate, dar o data in viata pot sa fiu si eu egoist.Si nu cred ca am luat locul nimanui…cred ca l-am castigat cinstit in ultimele 7665 de zile. Ma uit la tabloidele si mesajele “prietenilor” de pe Facebook din ultimele 3 luni si nu ma abtin sa zambesc…desi ma doare maseaua; dupa prima etapa de evaluare, cand aveam 60 si ceva de procente eram o victima, un “epurat”, un “profesionist alungat fara mila”. Cand, dupa o contestatie de care sunt mandru, am sarit la 80 si ceva de procente am devenit peste noapte “omu’ puterii”, inamicul public numarul 1, oaia neagra. Culmea este ca amandoua versiunile sunt semnate de aceeasi oameni si de aceeasi “prieteni””.
Despre importanţa “listelor” în TVR
“DE CE ? Pentru ca m-am plictisit de compromisiul devenit calitate editoriala; trebuie sa fii “cu cineva” ca sa ai emisiune, ca sa poti gandi si sa poti munci. Trebuie sa fii pe “lista lor” daca vrei sa fii lasat in pace sa-ti faci treaba de reporter, redactor sau realizator. Daca esti pe lista ce mai conteaza ce faci…important este sa fii pe LISTA. Ei bine, nu vreau sa fiu pe nici o lista, nu vreau sa spun DA la orice apel telefonic si sa ma trezesc inca o data ca prezint o emisiune de 45 de minute cu 6 prezentatori si asta pentru ca fiecare dintre ei se afla pe o LISTA”, spune fostul prezentator de la postul public de televiziune.
Proaspăt demisionat, Leonard Miron explică, pe blogul său, faptul că a fost invitat să prezinte şi Eurovisionul 2013, că au fost puse la punct toate detaliile -inclusiv ţinuta pe care ar fi trebuit să o îmbrace- pentru ca, la mai puţin de 12 ore, producătorul din TVR -nenumit- să dispară, la fel ca şi înţelegerea.
Leonard Miron: “Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat”
Printre motivele demisiei, fostul prezentator îl expune şi pe acela al mentalităţilor “de gulag” din TVR şi, într-un pasaj, enumeră doar o parte dintre invectivele folosite la adresa sa de către managerii postului.
“DE CE ? Pentru ca m-am plictisit sa ma justific de ceea ce fac in pat in fata unei adunaturi de falsi jurati cu pasapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, si ce daca iubesc cu aceeasi pasiune de mai bine de 10 ani acelasi barbat ? Nu pot urma modelul unei celebritati din TVR care-si schimba sotii la fel de des ca si simpatiile politice, nu e genul meu…si nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui…si eu sunt fericit cu ceea ce am.
Dar cred ca ar fi cazul sa nu se uite ca “poponarul” vorbeste vreo 4 limbi straine, ca “homalaul” are un masterat, un doctorat si vreo 3 diplome prin buzunare, ca “pidosnicul” chiar stie sa lucreze intr-o echipa de televiziune si sa faca performanta. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul ca “bulangiul” este bun sa fie chemat cand nu vrem sa cheltuim bani din deviz sau cand nimeni nu vrea sa incerce marea cu degetul sau cand am uitat ca trebuie sa faca cineva SI emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii in viata si in functie”.
Leonard Miron a încheiat astfel, susţinând încă o dată decizia de a demisiona: “O draga prietena imi scria pe Facebook: “Tu esti un mare invingator….nu te lasa transformat intr-un mic invins”. Poate…dar asa mic invins cum sunt stau inca drept”, spune acesta, înainte de a se semna “Proaspăt şomer, Leonard”.
sursa: realitatea.net