Publicitate

Tot ce trebuie să știi despre combinațiile dintre tipurile de carne și soiurile de vin

 

Poză de cottonbro studio pe Pexels.com

 

O mâncare perfectă și completă întotdeauna se savurează cel mai bine lângă un pahar cu vin potrivit. Așadar, fiecare tip de carne trebuie savurat cu un sortiment bun de vin, pentru a avea parte de o cină memorabilă. În rândurile de mai jos, vom vorbi despre cele mai potrivite combinații dintre un anumit sortiment de băutură și diferitele tipuri de proteină.

Iată care sunt cele mai bune combinații dintre vin și carne:

  1. Carnea de vită și vinul roșu 

Acest tip de carne, fie că este servită ca friptură, steak sau în preparate mai complexe precum bourguignon, este plină de arome puternice și gustoase. Însă, pentru a-i aduce un plus de rafinament, vinul roșu sec este perfect de savurat alături de ea. Așadar, soiurile precum Cabernet Sauvignon, Merlot sau Syrah sunt bogate în tanin, lucru care echilibrează perfect grăsimea și suculența vitei.

  1. Carnea de porc și vinul alb sec sau roșu 

Carnea de porc se poate regăsi într-o varietate de preparate, cum ar fi friptura sau cârnații. Dacă ai o bucată de porc la grătar sau prăjită, găsești pe Altex vin alb sec precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc, acestea fiind cele mai bune alegeri pentru rețeta ta. Pentru o mâncare mai sățioasa, cum ar fi un cotlet bine făcut, poți să alegi un produs roșu, cum ar fi Pinot Noir.

  1. Carnea de miel și vinul roșu 

De asemenea, mielul cu aroma sa distinctă și ușor dulceagă, se potrivește excelent cu vinul roșu. Așadar, Syrah și Tempranillo sunt două sortimente care au o aromă ușor piperată de ierburi aromatice și fructe negre, toate acestea completând minunat textura cărnii.

  1. Carnea de pui și vinul alb

Puiul, se potrivește cel mai bine cu un vin alb, cunoscut pentru faptul că oferă o aciditate mai mare. Pentru un preparat la grătar sau copt, un Chardonnay cu note de mere verzi și lămâie este cea mai bună alegere pe care o poți face. De asemenea, pentru preparatele care conțin sosuri, cum ar fi fricasse sau coq au vin, poți alege un Sauvignon Blanc pentru a aduce un contrast plăcut și gustos.

  1. Carnea de pește și vinul alb

Nu în ultimul rând, peștele se pregătește alături de vinuri, care nu acoperă foarte tare gustul acestui tip de carne. Așadar, vinurile albe sunt, în general, cea mai bună alegere, deoarece ele se combină cel mai bine cu un astfel de preparat. De asemenea, dacă preferi un produs ceva mai gras, cum ar fi tonul sau somonul, un Chardonnay untos sau un Albariño vor echilibra textura acestuia. Totodată, dacă vrei să adaugi și un sos mai cremos, alegerea cea mai potrivită ar fi Viognier.

În concluzie, atunci când te gândești să combini un vin cu un anumit fel de carne, trebuie să te gândești atent la mai multe detalii. Așadar, fiecare tip de produs are o băutură care i se potrivește perfect, lucru care va face masa mult mai delicioasă.  

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page