Tehnologia care „programează” creierul să renunțe la adicții și să performeze, adusă la Botoșani de Work Tape Medical – FOtO&VIDEO
Centrul de recuperare Work Tape Medical din Botoșani a deschis un nou capitol în îmbunătățirea performanțelor cerebrale și a sănătății mintale, prin implementarea programului de antrenament neurofeedback cu frecvență infra-joasă (ILF).
Tehnologia utilizată la Work Tape Medical reprezintă viitorul terapiei cerebrale. Sistemele au fost testate clinic și tehnic la nivel mondial, fiind aprobate ca dispozitive medicale. Acum, această inovație este accesibilă în Botoșani, oferind tuturor oportunitatea de a-și debloca potențialul mental complet.
Această tehnologie de ultimă generație reprezintă un salt uriaș în domeniul autooptimizării creierului, oferind o abordare non-invazivă și extrem de eficientă pentru a atinge noi niveluri de performanță umană. Neurofeedback-ul ILF este o formă avansată de terapie cerebrală care optimizează oscilațiile creierului pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive și emoționale.
„Neurofeedback-ul este o terapie sigură și eficientă care utilizează controlul neurologic pentru a vă ajuta să construiți activități celebrare de frecvență medie până la înaltă. Stai confortabil pe un scaun, în timp ce te bucuri de imagini și sunete plăcute. În timpul terapiei, acele părți ale creierului care funcționează prea lent sunt activate, iar părțile care funcționează prea repede sunt estompate”, a explicat Mihai Venedict, managerul instituției medicale.
Creiere „programate” să renunțe la adicții și să performeze
Neurofeedback-ul de la Work Tape Medical este ideal pentru o gamă largă de indivizi, de la elevi și studenți care își doresc să îmbunătățească abilitățile de învățare, la profesioniști în căutarea unei performanțe mai bune, sportivi și persoane care se confruntă cu diverse provocări de sănătate. De asemenea, este extrem de eficient în ameliorarea sau normalizarea unor probleme patologice.
„Este potrivit persoanelor care au nevoie de susținere în timpul unor probleme grave de sănătate. Tuturor, pentru a interacționa mai bine și a avea mai multă flexibilitate și echilibru. Apoi, neurofeedback-ul mai ajută la ameliorarea sau normalizarea cazurilor cu probleme patologice, cum ar fi: dificultăți de învățare, tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD), deficitul de atenție ADD, dependența de alcool, droguri, tutun, jocuri de noroc, depresie, anxietate, atacuri de panică, tulburarea de somn, stres, cefalee, migrene, lovituri la cap, hipertensiune, sindromul de stres posttraumatic, autism, epilepsie și în alte patologii neuropsihice”, a arătat Mihai Venedict.
Cum funcționează o sesiune de neurofeedback
În cadrul unei sesiuni, pacientul primește feedback în timp real prin măsurători efectuate pe suprafața capului, instruind astfel partea inconștientă a creierului. Este un proces de învățare care necesită cel puțin 20 de ședințe pentru a asigura rezultate durabile, incluzând reducerea simptomelor și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.
„Neurofeedback-ul este o tehnică de intervenție terapeutică și de antrenament cerebral, bazată pe o tehnologie revoluționară, care îmbunătățește și echilibrează activitatea cerebrală. Sesiunea de neurofeedback este o sesiune de formare personalizată care instruiește partea inconștientă a creierului prin feedback-ul bazat pe măsurători de pe suprafața capului în timp real. Fiind un proces de învățare, sunt necesare minimum 20 de ședințe pentru ca starea de funcționare mai bună să devină permanentă. Rezultatul obținut este reducerea simptomelor și îmbunătățirea activităților cerebrale”, a mai explicat managerul Work Tape Medical.
Terapie practicată doar cu aprobarea institutelor de cercetare
Mihai Venedict este specializat în înțelegerea rețelelor neuronale, asigură implementarea eficientă a protocoalelor neuronale ILF și a obținut calificările necesare de la un institut renumit din Germania, asigurând cele mai înalte standarde de siguranță și eficacitate.
„Extrem de important ca implementarea protocoalelor neuronale ILF să fie realizată de profesioniști bine instruiți. De asemenea, stăpânirea informațiilor multidisciplinare, dincolo de simpla abilitate de a opera echipamente, sporește siguranța și optimizează eficacitatea terapiei. Aceste dispozitive sunt folosite la nivel mondial în tot felul de cabinete de către medici, fizioterapeuți, psihoterapeuți și chiar de către oameni de știință în laboratoarele de cercetare. Toți cei enumerați sunt în măsură să folosească aceste tehnologii abia după obținerea calificărilor necesare de la institutele de cercetare a creierului”, a adăugat Mihai Venedict.
Echipa Work Tape Medical este formată din doi medici de recuperare medicală, 7 fizioterapeuți și un nutriționist.
Cei interesați să beneficieze de terapia neurofeedback se pot programa pe site-ul Worktape.ro, la numărul de telefon 0758.959.677 sau direct la sediul centrului medical, situat pe Bulevardul George Enescu nr. 9 C, lângă stația de TAXI din capăt la 1.
Programul este de luni până vineri de la 7:30 la 21.00 și sâmbătă de la 9.00 la 14.00