Alte sporturiSport

SPORT | Ungaria-România, scor 20-19, în grupa principală I la CE de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European.

Ungaria-România, scor 20-19, în grupa principală I la CE de handbal feminin

Tricolorele au debutat în partida cu Ungaria la adăpostul victoriei din grupele CM de anul trecut, 21-17, dar şi susţinute de peste 1.000 de fani din tribunele Fonix Arena din Debrecen. Primul gol al meciului a fost marcat însă abia în minutul 6, de Ungaria, care a mărit avantajul în minutul 8, 2-0. Cristina Neagu a “spart gheaţa” în minutul 11, 2-1, iar Chintoan a marcat al doilea gol al României, 3-2 (min. 12), în timp ce portarul Paula Ungureanu avea deja cinci intervenţii reuşite.

În minutul 14, antrenorul Gheorghe Tadici a cerut time-out, la scorul 4-2, pentru că jucătoarele sale găseau cu greu antidot împotriva ofensivei adverse, în condiţiile în care din echipa Ungariei absenta “dirijorul” Anita Gorbicz.

Paula Ungureanu a continuat cu intervenţiile excelente, ţinând România pe “linia de plutire”, iar egalarea a venit în minutul 18, 4-4. Trei minute mai târziu, Ungaria conducea cu 6-4, iar apoi cu 8-5 (min. 23), defensiva tricoloră fiind dezorganizată. În ultimul minut al primei reprize, tabela arăta 9-8, pentru ca la pauză Ungaria să se bucure de acelaşi avantaj, 10-8.

La reluare, a ieşit la rampă Brădeanu cu două reuşite, 11-10 (min. 33), iar cinci minute mai târziu, Cristina Neagu a adus egalarea, 13-13, fanii României exultând în tribune. Aceeaşi Neagu a adus România pentru prima dată în avantaj, de la 7 metri, 13-14 (min. 40), obligând Ungaria să intre la time-out. Antrenorul Gheorghe Tadici a rulat lotul cât mai mult, iar paradele excelente ale Paulei Ungureanu şi reuşitele Cristinei Neagu au menţinut avansul, 15-16 (min. 47). Scandările fanilor români au încurajat şi mai mult handbalistele tricolore, aceeaşi Neagu marcând pentru 15-17 un minut mai târziu.

Cu opt minute înainte de final, România conducea cu 16-18, iar încurajările “România, România” au redus la tăcere cei peste 4.000 de fani ai echipei gazdă. Ungaria a redus la 17-18 (min. 54), Băbeanu a marcat pentru 17-19, când mai erau cinci minute, dar Ungaria a revenit în forţă pe fondul unei apărări “visătoare” a echipei noastre, 20-19 (min. 57).

Neagu a ratat următorul atac, Ungaria a “copiat” faza, dar a urmat un fault în atac al României, cu 50 de secunde înainte de final, Ungaria a luat time-out, Ungureanu a apărat la ultima acţiune adversă, a urmat încă un time-out, al României, dar ultimul atac a fost irosit. Ungaria a învins cu 20-19, rămâne în cursa pentru semifinale, în timp ce România rămâne cu regretul unei victorii scăpate printre degete.

Portarul Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare din tabăra României.

Marcatoare:

Ungaria – Trişciuk 4 goluri, Szucsanszki 4, Tomori 3, Kovacsics 2, Toth 2, Bulath 1, Bodi 1, Mayer 1, Meszaros 1, Kovacsicz 1;

România – Neagu 8 goluri, Brădeanu 3, Perianu 2, Băbeanu 2, Pîrvuţ 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Chiper 1.

Tot sâmbătă s-au disputat şi celelalte partide din grupa I, între Polonia-Danemarca, scor 19-28 (9-9) şi Spania-Norvegia, scor 26-29 (16-16).

Astfel, după prima etapă din grupa I, clasamentul este condus de Norvegia 6 puncte, urmată de Ungaria şi Spania, cu câte 4, Danemarca 3, România 1 şi Polonia 0 puncte.

Celelalte partide din cadrul grupei I se vor disputa luni, după programul Spania-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca, şi miercuri, între Polonia-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia.

În grupa principală II, partidele vor începe duminică şi se vor încheia în 17 decembrie, după programul: Germania-Muntenegru, Suedia-Franţa şi Olanda-Slovacia.

După disputarea partidelor din grupele principale, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

Sursa: mediafax.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page