ImportantInternationalSport

SPORT | 5 MOTIVE să credem în Olanda și alte 5 pentru care să ne temem. Mai CREDEȚI în CALIFICARE?

TOP 5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ CREDEM ÎN OLANDA
1. În 108 ani de istorie ai echipei naţionale batave, aceasta nu a înregistrat decât trei înfrângeri “acasă” în partide oficiale. Ultima, cu Portugalia, 0-2 în 2000. Astfel, e greu de grezut că va pierde cu Ungaria la Amsterdam.

2. Deja calificată la Mondialul din 2014, trupa lui Van Gaal nu are de ce să piardă puncte importante în clasamentul FIFA: în funcţie de acesta, poate fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru grupele turneului final. Acum e pe 5 în lume, dar diferenţele între primele 15 clasate sunt mici.

3. Olanda a mai fost galantă cu noi, la Euro 2008, dar atunci n-am fost în stare să-i învingem şi să trecem de grupele turneului final. Acum nu avem nevoie de galanterii, doar de seriozitate.

4. Nu există nici o miză pentru olandezi în favorizarea Ungariei, României sau Turciei, în ideea de a scăpa de un adversar redutabil la turneul final. Suntem cam la acelaşi nivel

5. Din 1970 până azi, batavii au disputat 186 de meciuri în preliminarii de campionate mondiale sau europene şi a suferit doar 26 de înfrângeri. Olanda e o echipă de prestigiu şi nu-şi permite “pete” în palmares. Iar despre Van Gaal se pot spune multe, dar nu şi că ar fi dispus la compromisuri

TOP 5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NE TEMEM DE OLANDA
1. Deja calificaţi,  probabil vor dori să menajeze jucători ca Robben, Sneijder, Van Persie sau Van der Wiel. Cei mai mulţi vor fi angrenaţi deja şi în competiţiile europene de cluburi la data meciurilor cu Ungaria şi Turcia.

2. Într-adevăr, olandezii au pierdut doar de trei ori în partide oficiale acasă, în toată istoria lor, dar două dintre înfrângeri au venit cu Ungaria! Ce-i drept, în 1961 şi 1984, când maghiarii însemnau altceva în fotbal.

3. Dârzenia Olandei poate fi influenţată de relaţia dintre Fatih Terim, selecţioner şi antrenor la Galata, şi elevul său de la club, Sneijder. În plus, preşedintele Federaţiei turce a făcut parte din conducerea lui Fenerbahce, unde joacă Dirk Kuyt. Iar şeful arbitrilor din Turcia este un olandez: Jaap Uilenberg!

4. Olanda a început deja să se menajeze: nu a forţat la Tallinn şi a remizat, 2-2, cu Estonia, după ce a fost condusă. Apoi, s-a rezumat la 2-0 în Andorra, goluri înscrise în a doua repriză.

5. În preliminariile ultimului mare turneu final, Euro 2012, Olanda a pierdut în ultima partidă, 2-3 cu Suedia. Era deja calificată, iar cu acest rezultat a trimis scandinavii în poziţia de cel mai bun loc secund din toate grupele. Adică direct la Euro, în dauna Portugaliei!

CE ŞANSE AVEM
Practic, avem două situaţii concrete. Una, în care România învinge outsiderele grupei, iar Olanda nu pierde cu rivalele “tricolorilor”. Cealaltă, în care Turcia bate Olanda la Istanbul, iar România mai contează doar dacă surclasează atât Andorra, cât şi Estonia. Totul pică dacă Ungaria bate în Olanda. Atunci, România va fi, oficial, eliminată din cursă!

A. Varianta logică
România învinge în ambele meciuri, Olanda nu pierde nici cu Ungaria, nici cu Turcia. Ai noştri totalizează 19 puncte şi sunt pe locul doi.

B. Varianta pesimistă
România face 6 puncte, însă Turcia o imită. În acest caz, intră în discuţie golaverajul. Turcii vor avea minim +9 (+7 de acum şi minimum +2 din eventualele victorii la limită), România are +1. Avem nevoie de victorii care să cumuleze o diferenţă de nouă goluri, cu Andorra şi Estonia. Am avea golaveraj egal, am fi peste după criteriul numărului de goluri înscrise în toate partidele.

589908-clasament

Criterii de departajare:
a) numărul de puncte obţinut în toate meciurile grupei
b) golaverajul după toate meciurile grupei
c) numărul de goluri marcate în toate meciurile grupei

Sursa: gsp.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page