CulturaLocal

Șezătoare de Crăciun la Bibliotecă

Nu există o altă sărbătoare a anului  mai plină de bucurie și magie precum Crăciunul.  Este o perioadă specială pentru fiecare dintre noi. Toți avem amintiri legate de această sărbătoare unică, petrecută în familie.

Astfel, familia clasei a IV–a C de la Școala „Elena Rareș”, copii, învățătoare și părinți deopotrivă au hotărât să creeze împreună cele mai frumoase podoabe pentru bradul de Crăciun al clasei. Și cum puteau face acest lucru mai bine decât printr-o șezătoare.

Gazda, ca de fiecare dată,  va fi doamna bibliotecară Brândușa Coteț de la Filiala nr. 2 Grivița a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”.

Obiceiurile, datinile şi tradiţiile populare au venit din veac, cele mai multe transmise prin viu grai, din generaţie în generaţie. De aceea, frumuseţea lor trebuie cunoscută, simţită, preţuită şi de generațiile actuale de elevi.

Coronițe, globuri, clopoței și alte podoabe de Crăciun  vor fi  realizate lucrând în familie.  Dar, ca de la orice șezătoare, nu vor lipsi veselia  și  buna dispoziție. Fiecare familie va pregăti și prezenta câte un moment artistic: colinde, urături,  ghicitori, glume, totul pentru ca atmosfera să fie una de adevărată șezătoare.

Vor fi  momente de colecție,  de purtat în suflet și, de ce nu, în albumul clasei și al familiei. Aceste amintiri vor crea în mintea și inima copiilor bucurie și vor valora infinit mai mult decât altele. Rezultatul dorit al acestei activități  este de a  aduce, în raport cu vârsta fiecăruia dintre noi, o poveste simplă, aducătoare de mulțumire, entuziasm, liniște și pace sufletească.

Școala este cea care trebuie să conștientizeze necesitatea perpetuării obiceiurilor și tradițiilor, să trezească în elevi mândria de a fi român, să-i facă să dorească să fie continuatori și păstrători ai tezaurului minunat numit folclor, întrucât un popor care își pierde identitatea națională nu există.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page