Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani a câștigat un proiect Erasmus+ cu finanțare europeană
Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani, a accesat anul acesta, în cadrul programului Erasmus+,o finanțare europeană necesară derulării unui proiect Acțiune K1.
F.A.I.T.H.(credinta)–acronimul proiectului (Foster ability, inclusion, tenderness, harmony), se bazează pe principiile incluziunii și diversității, concept ce caracterizează orice școală modernă și care trebuie să se regăsească și în școala noastră prin identificarea, aplicarea și implementarea celor mai bune metode de abordare a nevoilor diversității de elevi care învață în înstituția noastră.
Redactarea proiectului a fostrealizată de echipa formată din prof. Jeanina Cătălina Apostol, prof.Crina Ștefan, și prof. psiholog Emilia Țipirigan.
F.A.I.T.H se va desfășura pe parcursul a 18 luni (1.09.2021- 1.03.2023) și are ca obiectiv eintegrarea de “soft skills” și strategii de sustenabilitate social în demersul didactic pentru a favoriza incluziunea în școala noastră a 50% din elevii dezavantajați, în anul școlar 2022-2023.
Deasemenea, se va urmări dezvoltarea competențelor de utilizare a metodelor educative non-formale pentru 15 profesori (3 direcți și 12 indirecți) aplicate la minim 80 de elevi, în anul școlar 2022-2023, precum și dezvoltarea competențelor de utilizare a device-urilor în procesul instructiv-educativ pentru cel puțin10 profesori (3 direcți și restul indirecți) până la finalul anului școlar 2022-2023.
Proiectul constă în formarea profesonială a 9 cadre didactice care vor participa la cursuri de perfecționare în Spania, Portugalia, Franța (mobilități). În cadrul acestor cursuri profesorii vor beneficia de prezentarea unor strategii care să-i ajute să se raporteze în mod adecvat la persoanele dezavantajate și la situațiile incomode care apar în clasă. Se va urmări perfecționarea la nivelul educației non-formale (ghid de bune practici, jocuri digitale) integrate în învățământul formal pentru a motiva pe elevi să participe intrinsec la orele de curs.
Totodată, profesorii vor fi instruiți să folosească tehnologia în cadrulorelor și să aplice cunoștințeleTIC, prin teme și materiale, device-uri, prin jocuri și quizzuri, să gestioneze o clasă virtuală, să folosească aplicați educaționale. Elevii vor utiliza în mod conștient și responsabil platforme social media devenind astfel utilizatori conștienți și responsabili în mediulvirtual.
În final, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani vor fi beneficiarii principali ai schimbulului de bune practici aliniindu-se la dimensiunea europeană, la standardele europene de predare-evaluare.
Director, prof. dr. Daniel Dascălu
(comunicat de presă)