SANATATE | Vitamina C diminuează riscul de infarct și moarte prematură
O alimentație care cuprinde fructe și legume bogate în vitamina C poate diminua substanțial riscul de infarct și moarte prematură, au constatat oamenii de știință, după ce au examinat dieta a 100.000 de danezi, precum și ADN-ul lor.
,,Am descoperit că persoanele care au o dietă formată preponderent din fructe și legume au un risc cu 15% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și de a muri prematur”, a declarat Camilla Kobylecki, medic în cadrul departamentului de biochimie clinică a Spitalului Herlev and Gentofte din Danemarca.
Astfel, rolul vitaminei C este de a contribui la consolidarea țesutului conjunctiv, țesut care servește la susținerea altor țesuturi și organe ale corpului. De asemenea, este un antioxidant puternic care împiedică degradarea celulelor și moleculelor ce provoacă mai multe boli, inclusiv afecțiuni ale inimii.
Corpul uman nu este capabil să producă de unul singur vitamina C, ceea ce înseamnă că ea trebuie asigurată prin intermediul unei alimentații, arată studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition.