SANATATE | Un dermatolog român a dezvăluit care e cea mai eficientă cremă antirid. Nu costă mult și o poți găsi ușor
Nimeni nu s-ar fi așteptat că cea mai bună cremă care previne apariția ridurilor e accesibilă tuturor, dar aproape nimeni nu o folosește constant.
”Foarte multe femei mă întreabă care e cea mai bună cremă antirid. Iar răspunsul meu e crema de protecție solară pentru că soarele în exces îmbătrânește pielea. Protecţia împotriva razelor ultraviolete trebuie să fie de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, adică tot timpul, pentru că aşa ne protejăm împotriva reacţiilor adverse faţă de expunerea la soare. Reacţiile adverse sunt de mai multe tipuri – unele dintre ele sunt imediate, respectiv arsura solară, dar, din nefericire, sunt unele pe termen lung şi pot duce la dezvoltarea unor forme de cancer de piele. Este important să avem un ritual, pentru că fotoprotecţia trebuie să fie consecventă. Nu ne dăm cu cremă când suntem pe plajă, aplicăm crema cu 15-30 de minute anterior expunerii la soare. Mai mult, dacă facem baie, când ajungem la prosop ne reungem sau după două ore reaplicăm crema”, a explicat medicul dermatolog Victor Gabriel Clătici.
Potrivit medicului, utilizarea cremei de protecţie nu înseamnă că putem sta mai mult la soare. „Utilizarea cremei de protecţie nu trebuie să ne determine să stăm mai mult la soare, ca noi să ne expunem cu mai puţine riscuri la soare. Utililizarea cremei de protecţie solară trebuie să facă parte dintr-un comportament de fotoprotecţie. Respectiv, reducerea la maximum a suprafeţelor expuse la soare, utilizarea ochelarilor de soare cu protecţie certificată UVA/UVB, mai ales în perioada cu expunere maximă, ora 11.00 – orele 15.00-16.00. Să căutăm umbra, să nu ieşim în soare şi, de asemenea, să conştientizăm faptul că radiaţiile ultraviolete pătrund prin geamuri, că radiaţiile ultraviolete pătrund prin apă şi faptul că atunci când stăm în spatele unui geam nu înseamnă că suntem protejaţi faţă de radiaţiile ultraviolete. Radiaţiile ultraviolete pot să pătrundă până la 50-80 de centimetri sub oglinda de apă”, a adăugat medicul dermatolog.
Cu cât este mai mult soare pe cer şi cu cât intensitatea radiaţiei solare este mai mare, respectiv vara, aplicăm o cremă cu un factor de protecţie mai mare. Iarna, dacă mergem la munte, la schi, în parc, utilizăm crema de fotoprotecţie, dar cu un factor de protecţie mai mic. ”Crema de fotoprotecţie trebuie să ne asigure protecţie faţă de ultravioletele A şi B. De aceea, noi când mergem la farmacie luăm crema cu protecţie UVA şi UVB. Mai mult, există cremă de protecţie doar pentru buze, există spray pentru protecţia părului, există cremă pentru aplicare deasupra machiajului, deci pentru fiecare zonă există un tip special de fotoprotecţie”, a adăugat medicul. Crema va fi aleasă în funcţie de culoarea tenului – cu cât tenul este mai deschis, cu atât crema trebuie să aibă un factor de protecţie mai mare, a mai spus medicul.
Pielea decolteului, cea mai expusă şi mai neglijată
„Decolteul acumulează lumină solară de-a lungul vieţii în mod constant, iar multă lume începe să se preocupe de-abia când începe să se modifice aspectul pielii. Dacă nu-l protejăm corect cu cremă de fotoprotecţie, în timp, pielea decolteului devine roşie constant, pătată cu pistrui şi capătă aspectul gâtului de curcan. Prin urmare, gâtul şi decolteul trebuie protejate chiar şi atunci când conducem maşina“, recomandă medicul dermatolog Mihaela Leventer.
Sursa: http://www.doctorulzilei.ro
Intr-adevar, in zona decolteului nu se pune foarte mult accent, de fapt, la un moment dat am vazut un articol despre faptul ca femeile consuma foarte putina crema pentru hidratare, ceea ce nu mi se pare normal. Trebuie sa-ti mentii pielea catifelata si tanara cat mai mult timp.