SANATATE | Uite care sunt beneficiile mujdeiului de usturoi
Deși mujdeiul de usturoi este folosit de cele mai multe ori ca sos pentru friptură, cartofi sau alte bunătăți, el are multiple beneficii pe care ți le pune la dispoziție pentru ca tu să te bucuri de o sănătatea de fier. Iată care sunt acestea:
În bucătăria românească mujdeiul este la loc de cinste atunci când mergi la un grătar. Chiar dacă unele persoane îl cam evită datorită mirosului deranjant ce rămâne în cavitatea orală după ce l-au consumat, el este extrem de benefic sănătății tale.
Cel mai bun remediul pentru o imunitate puternică
În cazul în care te confrunți cu probleme legate de imunitate apelează cu încredere la usturoi. Ai nevoie de 7 căței de usturoi bine tocați, un vârf de sare, o lingură de ulei de măsline și un sfert de lămâie pe care să o storci bine de zeamă.
Astfel, uleiul de măsline va face ca organismul tău să tolereze mai bine componentele din acest remediu și va acționa asupra colesterolului rău din sânge. Nu trebuie să uiți că măslinele sunt recomandate și în caz de litiază biliară.
Consumul mujdeiului de usturoi mai este recomandat și în desfundarea căilor nazale și tratarea răcelilor. Compresele cu usturoi pisat contribuie la reducerea febrei și a tusei.
Atunci când pisezi usturoiul asigură-te că folosești ustensile de lemn și nu din metal, deoarece la contactul cu metalul acesta va prinde un gust neplăcut și își va pierde din proprietăți.
Usturoiul ajută în lupta cu radicalii liberi
Usturoiul este recomandat în curele de slăbire datorită conținutului redus de calorii și a nutrimenților care oferă senzația de saturare.
Conține alicină un component esențial în lupta cu radicalii liberi care pătrund în organism prin sistemul digestiv.
Trebuie să ții cont și de faptul că doar 30 de grame de usturoi conțin 23% din necesarul zilnic de mangan, 17% din necesarul zilnic de vitamina B6, 15% din necesarul zilnic de vitmaina C și 6% din necesarul zilnic de seleniu. Este bogat în fibre, calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1.
Previne bolile arteriale
Usturoiul este adesea considerat ca aliment mai ales datorită capacității lui de a combate hipertensiunea. Unii doctori sunt de părere că acest produs dilată arterele, scăzând astfel presiunea sangvină. Unde mai pui și faptul că nu are efecte secundare, în aproape toate cazurile testate alungă stările de slăbiciune, amețilile, durerile de cap, țiuiturile de cap și durerile de piept.
Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte și are un efect pozitiv împotriva căderii părului, dacă masezi delicat scalpul cu un cățel de usturoi amestecat cu ulei de măsline.
Dacă te confrunți cu coșuri poți să freci zona afectată cu un cățel de usturoi tăiat, acesta va elimina bacteriile și va grăbi vindecarea acestora.