Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia. “Tescovina este de fapt adevărata sursă de principii active, cea care transformă strugurii roşii şi negri în medicamente naturale”, spune farmacistul Ion Bobaru.
Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia.
“Tescovina este de fapt adevărata sursă de principii active, cea care transformă strugurii roşii şi negri în medicamente naturale”, spune farmacistul Ion Bobaru, scrie formula-as.ro.
“Explicaţia este foarte simplă: coaja, pulpa şi sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conţinut de resveratrol, antioxidantul care a revoluţionat medicina secolului XXI, zeci de pagini fiind dedicate studiului şi cercetării acestuia. Acţiunea lui este amplificată de prezenţa flavonoizilor, a quercitinei şi a taninurilor, a acizilor organici, a micro şi oligo elementelor, a vitaminelor lipo şi hidrosolubile, substanţe ce întăresc şi însănătoşesc întregul organism. În popor i se mai spune «boască» sau «boştină», iar denumirea de «tescovină» provine de la tradiţionalul teasc, acea presă manuală, pe care o mai întâlnim şi azi în gospodăriile ţărăneşti. De obicei, tescovina este folosită pentru prepararea ţuicii, este dată ca hrană la animale sau, pur şi simplu, aruncată. Însă puţini ştiu că tescovina este, de fapt, esenţa binefăcătoare din struguri, pentru că toate principiile active sunt concentrate în coajă, pulpă şi sâmburi. Doar 10% din resveratrol trece în vinul roşu, 90% rămâne în tescovină. Ceea ce oamenii aruncă este, de fapt, esenţa vindecătoare a strugurilor, principala lor sursă de sănătate!”, explică domnul Ion Bobaru.
Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia.
Antioxidanţii sunt substanţe care împiedică atacul moleculelor numite “radicali liberi” asupra celulelor şi ADN-ului din organismul uman. Din acest motiv, preparatele pe bază de tescovină au capacitatea de a preveni degradarea tuturor tipurilor de celule existente în corp, grăbind totodată regenerarea ţesuturilor.
Astfel, deghizată într-o apariţie modestă, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea. Remediile pe bază de tescovină au efecte benefice atât asupra inimii, cât şi a vaselor de sânge. Cu puternice proprietăţi vasodilatatoare, reglează nivelul colesterolului şi previn accidentele vasculare. Oamenii de ştiinţă declară resveratrolul, prezent din abundenţă în coaja şi pulpa strugurilor roşii, drept cel mai eficient protector cardiovascular care poate fi găsit în natură, fiind de 50 de ori mai puternic decât vitamina E.
Mai mult, substanţele din tescovină întăresc celulele sistemului osos, alungă durerile reumatice şi luptă cu osteoporoza. Tescovina, considerată o rămăşiţă a strugurilor din care a fost extras sucul, este, de fapt, un medicament de calibru greu. “Beneficiile acestui leac, pe care toamna ni-l oferă parcă în semn de rămas bun, nu vor întârzia să apară, dacă sunt respectate regulile de uscare şi prelucrare”, subliniază domnul farmacist Bobaru.
Citeşte mai mult pe formula-as.ro.