SANATATE | SOCANT: Medicii ‘omoara’ CANCERUL cu o banala RACEALA
Povestea adevarata incepe cu un copil de numai 4 ani diagnosticat cu leucemie, o forma destul de agresiva si rezistenta la tratament. Desi ani la rand medicii au incercat sa stopeze cancerul, luptand cu cele mai moderne terapii, aplicand orice forma de tratament cunoscuta, ca radioterapie, chimioterapie, chiar si transplant de maduva, totusi boala nu a dat inapoi – relateaza CNN.
Copilul a reusit sa reziste, trecand prin chinuri de neimaginat, pana la varsta de 14 ani, cand tot ce se putea face a fost facut. Parintii erau disperati, cand medicii le-au spus acestora ca mai exista o varianta, dar ca este vorba despre un experiment asupra caruia nu au control, o terapie fara precedent de stimulare a propriului sistem imunitar, insa aceasta metoda de tratament prezinta si riscul decesului.
Cu greu, parintii au hotarat sa discute cu copilul lor despre acest procedeu periculos, asigurandu-se ca va intelege urmarile.
Tratamentul cancerului: Terapia celulara personalizata
In final parintii au acceptat sa incerce si aceasta ultima metoda de tratament, ca ultima speranta pentru viata copilului lor.
Terapia propusa de specialistii de la Universitatea din Pennsylvania aduce o noua abordare in medicina: stimularea propriilor celule T ale organismului – celule ale sistemului imunitar – pentru a lupta impotriva propriului cancer.
Aceasta terapie celulara personalizata seamana cu o banala raceala, pacientul avand aceeasi simptomatologie ca atunci cand este racit.
Medicii s-au asigurat ca au redus la minim efectele terapiei imunosupresoare, astfel incat paientul sa supravietuiasca terapiei celulare individualizate.
La finalul acestei terapii medicul curant a fost pur si simplu socat: desi inainte maduva osoasa era plina de celule cancerigene, dupa tratament nu a putut gasi nici macar o singura celula canceroasa. „Nu pot descrie acest sentiment. Este fantastic!.” A spus medicul Renier Brentjens, conform CNN.
Copiii au rata de remisiune completa mai mare decat adultii
eucemia nu a recidivat nici la 3 ani de la disparitia semnelor de cancer. Conform studiului prezentat la reuniunea anuala a Societatoo Americane de Hematologie, din cei 21 de minori tratati prin aceasta terapie, 18 au intrat in remisiune completa.
In acest studiu au fost tratati si 37 de adulti, din care doar 12 au intrat in remisiune completa.
Rata de recidiva este insa mai mica la adultii cu remisiune completa comparativ cu copiii. In tot cazul medicii se arata destul de optimisti si urmaresc cu entuziasm reactia pacientilor pe termen lung.
Medicina este in plin progres, iar aceasta terapie ar putea ajunge in lumea intreaga in cativa ani.
http://healthy.kudika.ro