SANATATE | Smochinele mențin sănătatea oaselor și a ficatului
Fie proaspete sau uscate, smochinele sunt o alegere ideala pentru a mentine sanatatea oaselor si a ficatului.
Smochinele contin cantitati mari de pectina, care este o fibra solubila si actioneaza ca un instrument eficient de combatere a colesterolului. Pectina ajuta sistemul digestiv si absoarbe colesterolul in exces din stomac.
Acest fructul este, de asemenea, foarte util pentru sistemul digestiv, deoarece ajuta la prevenirea constipatiei. Potrivit unor experti, atunci cand mancati smochine, creste cantitatea de mucus in intestine si se pastreaza excretia de apa. Expertii sustin de asemenea ca fructele ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Impreuna cu aceste proprietati, aceste fructe contine antioxidanti care contribuie la prevenirea cancerului colorectal.
Smochinele uscate sunt bogate in omega 3, acizi omega 6, acizi grasi si fenoli – toate “ingredientele” necesare pentru a mentine sanatatea inimii. Studiile au aratat ca frunzele de smochine sunt foarte eficiente in acest sens. Ele suprima trigliceridele, care sunt foarte periculoase pentru inima, reducand formarea placii in artere.
Foarte utile pentru femei, smochinele sunt o sursa bogata de calciu – un ingredient esential pentru cresterea si rezistenta oaselor. Fructele contine, de asemenea, potasiu, care ajuta organismul sa utilizeze in mod eficient calciu. Aceste doua minerale accelereaza vindecarea oaselor rupte.
De asemenea, smochinele, are “grija” si de sanatatea ficatului. Studiile au descoperit ca aceste fructe are proprietati care pot proteja organismul de daune si chiar ajuta pentru performante optime.
Sursa: bewoman.ro