Sanatate

SANATATE | Salata verde te apără de boli

Primăvara este anotimpul verdeţurilor care abundă de vitamine şi antioxidanţi. Alegeţi pentru mesele copioase salatele de ştevie, leurdă sau lobodă. Iată ce minuni pot face ele pentru organism.

Ştevia, indicată în diete

Bogată în fibre, vitamina C, magneziu şi potasiu, ştevia e indicată în curele de slăbire şi poate fi consumată şi de diabetici.

Această legumă este o sursă sigură de zinc, fosfor, carbohidraţi, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A şi C. Mai mult, o dietă cu ştevie este ideală pentru îmbunătăţirea funcţiilor memoriei şi creşterea activităţii mentale.

Specialiştii au observat că, dacă se consumă cu 30 de minute înainte de masă, ceaiul de ştevie normalizează apetitul, tocmai de aceea este un excelent catalizator pentru pofta ta exagerată de mâncare.

Leurda scade colesterolul

Usturoiul sălbatic, aşa cum mai este denumită leurda, ajută la purificarea sângelui, dar şi la vindecarea unor boli de piele. Leurda ajută stomacul şi sistemul digestiv şi creşte apetitul şi imunitatea organismului, fiind eficientă împotriva asteniei de primăvară şi în tratarea hipertensiunii arteriale.

Leurda este bogată în adenozină, o substanţă care reduce colesterolul. Planta, folosită pe termen lung, reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii în tratarea bolilor cardiace, fiind administrată sub formă de tinctură, în cure de câte două-trei luni, cu două săptămâni de pauză.

Loboda conţine vitamina C

Este planta care abundă de vitamina C, de aceea este recomandată în salate. Are calităţi diuretice, prezintă efect laxativ şi curăţă sângele. Datorită acestor caracteristici, loboda este indicată în curele de detoxifiere.

Din componenţa sa fac parte numeroşi pigmenţi antioxidanţi care au rolul de regenerare al organismului. Loboda se aseamănă într-un fel în ceea ce priveşte aspectul compoziţiei, cu spanacul, având şi o cantitate mare de vitamina K (reduce riscul de accident vascular) şi de fier.

Salata verde creşte imunitatea

Studiile au arătat că persoanele care consumă salată verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 si acid folic, nutrienţi-cheie care întăresc sistemul imunitar şi reduc riscul de obezitate şi de boli cardiacee.

E diuretică şi ameliorează problemele digestive. Frunzele de salată au un conţinut caloric redus.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page