Sanatate

SANATATE | Să decojești sau să nu decojești

Mulți dintre noi încă decojim fructele și legumele, fără să ne gândim prea mult, însă pierdem mult din aportul lor nutrițional făcând asta.
De exemplu, merele: coaja poate conține de până la nouă ori mai mulți antioxidanți decât pulpa. Cunoscuți sub denumirea de polifenoli, acești antioxidanți ajută în lupta cu bolile de inimă și cu unele tipuri de cancer.

Cercetătorii americani consideră că acești antioxidanți pot, de asemenea, ajuta la diminuarea inflamației în cazul bolilor autoimune, precum colita. Analog, prepararea în coajă a unor rădăcinoase precum cartofii ajută la păstrarea unei mai mari cantități de vitamina C. Este vreun risc în a ingera coaja?

Nu, este de părere Food Standards Agency, deși ne sfătuiește să spălăm toate fructele și legumele înainte de a le consuma, cu excepția celor ambalate, pe care este specificat că se pot consuma direct. Motivul: pământul de pe ele poate găzdui bacterii nocive.

Sursa: goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page