SANATATE | Roua, un leac tămăduitor
Dacă ne-am îndrepta atenţia mai des asupra naturii, dacă ne-am alege mai des alternativele tratamentelor de laborator, sintetice, din grădina naturii, şi dacă am valorifica mai precis ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit cu generozitate, viata ne-ar fi mai lungă, sănătatea mai bună, traiul mai ieftin şi noi am fi mai fericiţi. E atât de uşor să ne păstrăm sănătatea bună ori să o redobândim, încât de fiecare dată când alegem să ne vindecăm prin cine ştie ce tratament cu laser ori medicamente scumpe, nu facem altceva decât să ne împovărăm existenţa.
De curând, o prietenă a fost plecată în ţară, undeva aproape de Cluj. Mi-a povestit că într-una din dimineţi, s-a trezit foarte devreme şi a ieşit să se plimbe prin împrejurimi. Deşi era ora 6:30, soarele mângâia cu generozitate ţinutul. A îndrăznit să se descalţe şi să calce pe iarba udă de rouă. Un bătrân cioban s-a apropiat de ea şi i-a zis: „Aşa tată, calcă pe rouă, că aici în zonă se zice că vindecă orice suferinţă trupească ori sufletească.” A stat de vorbă puţin cu el şi i-a povestit câteva dintre secretele pe care le are roua dimineţii.
Un vechi proverb zice că e mai bine să îţi murdăreşti mâinile şi picioarele cu țărână decât sufletul cu vorbe şi gânduri murdare şi urâte. Aşadar, nu e cazul să vă faceţi probleme că roua şi praful vă vor face rău, pentru că în natură totul are un aport pentru sănătatea noastră. Şi unde mai pui că, măcar din când în când, este minunat să iei contact cu pământul, unul dintre elementele primordiale ale vieţii. Se spune că în Evul Mediu, medicul şi alchimistul Paracelsus reuşea să trateze orice boală doar cu roua culeasă de pe flori pe care o administra intern bolnavului. Culegea roua de pe anumite specii de plante pentru leac. După ce le culegea, le şi dădea bolnavului. Tratamentele sale aduceau vindecarea bolnavilor de fiecare dată.
În tradiţia românească, se spune că în anumite momente şi sărbători tot satul se spăla cu rouă, crezându-se că puterea bobiţelor de apă poate fi amplificată cu cântece şi descântece. Şi, fie vorba între noi, roua are proprietăţi magice. Ca să puteţi beneficia şi voi de ele trebuie să faceţi o plimbare de câteva minute în fiecare dimineaţă, prin rouă. Nu vă spălaţi pe picioare de cum terminaţi plimbarea, ci aşteptaţi să vă uscaţi. Acest “tratament” căleşte corpul, îmbunătăţeşte sistemul imunitar, previne bolile infecţioase ale rinichilor, ale vezicii urinare şi ale aparatului genital.
Iată câteva dintre bolile vindecate prin călcarea ierbii ude:
- afecţiunile urinare şi renale cronice
- tulburările de circulaţie la nivelul picioarelor
- dermatoze infecţioase cronicizate la nivelul labei piciorului
- bolile produse de sedentarism
- sensibilitatea la infecţii bronsice şi pulmonare
- inapetenţa
- astenia
- obezitatea
- surmenajul psihic
- nevroze produse de cauze diverse
Spalatul pe faţă şi pe mâini cu rouă face minuni pentru frumuseţea pielii. Căutaţi iarbă curată, dacă se poate departe de zumzetul oraşului, acolo unde natura îşi păstrează delicateţea şi prospeţimea. Cei care au încercat să se spele cu rouă pe faţă, cap și păr, scapă de dureri de cap, ochii devin mai expresivi, nu mai lăcrimează, pielea arată foarte frumos, bolile de piele se vindecă, depresia şi anxietatea dispar, pofta de viaţă reapare.
Cine are curajul să se rostogolească prin iarba udă scapă de:
- psoriazisul, epiteliomul
- alergii cu condiţia ca în iarbă să nu se afle chiar plante la care sunteţi alergici
- dermatoze rebele la alte forme de tratament
- dureri de spate (sciatică, lombosciatică)
- afecţiunile renale şi urinare
- reumatism cronic
- dureri musculare
- tulburari nervoase diverse
- astenie psihică şi fizică
- somnolenţă
- sedentarism
- dereglări de apetit
- digestie leneşă
Pentru că fiecare dintre noi, doamne sau domnişoare, ne gândim mai mereu la siluetă, aflați că mersul prin iarba udată de rouă ajută la slabit. Faptul că în tălpi se află centrii nervoşi responsabili pentru întregul nostru organism, în momentul contactului cu iarba udă aceştia sunt activaţi şi sunt puşi în mişcare. Aşa se face că, odată cu „activarea” celor responsabili cu metabolismul, acesta devine mai intens, arderile sunt accelerate şi puteţi scăpa de kilogramele în plus. Totuşi, pe lângă această metodă, trebuie avut grijă şi ce alimente consumaţi. Şi dacă vă întrebaţi de ce roua are atât de multe proprietăţi vindecătoare, trebuie să ştiţi că există o poveste care spune că în timpul nopţii zânele coboară din castelele lor şi dansează toată noaptea la lumina stelelor până le trec trei rânduri de sudori care se depun pe flori şi ierburi. Faptul că zânele se coboară aproape de oameni şi se bucură, căci dansul presupune bucurie, face din rouă un leac tămăduitor.
Sursa: www.elacraciun.ro