SANATATE | Ridichea neagră: beneficii și contraindicații
Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele și stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.
Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele și stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.
Deși nu se poate spune că este cea mai gustoasă, ridichea neagră conține antioxidanți în cantități semnificative și ajută la tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, dar este excelentă și pentru păr sau piele.
Un tratament care se poate face și cu ceapă, dar care este mai eficient cu ridiche neagră, este tăierea legumei în două, apoi umplute jumătățile cu miere sau zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineața se bea siropul. Infecțiile sistemului respirator, dar și senzațiile de uscăciune în gât, dureri de cap și altele specifice răcelii dispar.
Ridichea neagră beneficii și contraindicații – tratament excelent pentru tuse și răceală
Se pare că ridichea neagră conține o substanță care ajută la reglarea secreției glandelor tiroide. Persoanele care suferă de hipertiroidism se pot trata cu această legumă pentru reglarea excesului de hormoni tiroidieni.
Fiind o sursă excelentă de vitamine precum vitamina A, complexul de vitamine B, sursă de magneziu, calciu și alte minerale, ridichea neagră este și un bun detoxifiant. În plus, aceasta stimulează funcții hepatice și eliminarea toxinelor din ficat. Cei care doresc o mai bună funcționare a ficatului ar trebui să consume ridiche neagră cât mai des.
Ridichea neagră beneficii și contraindicații – excelentă pentru păr și piele
Un suc de ridichea neagră pe zi poate aduce mari beneficii și în lupta cu căderea părului. Întărirea firului de păr și stimularea creșterii lui pot fi alte motive pentru consumul de ridiche neagră. Se poate face chiar și o mască de păr cu ridiche neagră. Se pune la fiert o ridiche neagră rasă timp de jumătate de oră cu două pahare de apă. Se răcește, se amestecă cu un gălbenuș și se pune pe păr timp de 2 ore. se clătește și se spală normal.
Sucul de ridiche neagră este foarte eficient și pentru curele de dezintoxicare, atunci când dorim o curățire excelentă a sângelui. Alături de sucul de sfeclă, sucul de ridiche neagră este unul dintre cele mai bune. Astfel, pielea va arăta mult mai lucioasă și mai sănătoasă, căci ea este prima care vorbește despre cât de plin de toxine este sângele. O piele netedă și curată denotă un interior cât mai curat.
Pe lângă drenarea bilei și dezintoxicarea ficatului, se pare că ridichea neagră ajută la eliminarea calculilor renali. Se bea suc de ridiche neagră pe stomacul gol dimineață. Nu mai mult de un pahar. Artroza poate fi atenuată dacă se lasă la macerat o ridiche neagră într-un litru de vin alb timp de 2 săptămâni. Se bea un pahar de decoct zilnic timp de 3 săptămâni.
Ridichea neagră beneficii și contraindicații – detoxifiant excelent și afrodiziac de excepție
În plus, ridichea neagră este un afrodiziac recunoscut și consumată regulat face minuni chiar și acolo unde apetitul este foarte scăzut. De altfel, ridichea face poftă de mâncare, așadar nu este recomandată în cantități mari în cure și diete. Mai mult, ridichea neagră poate trata scorbutul și rahitismul datorită conținutului mare de vitamina C. este, cu siguranță, una dintre cele mai bune legume de iarnă.
Ridichea neagră are și efecte mai puțin plăcute, precum respirație urât mirositoare și balonări, de aceea este bine să cereți sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră.
Ridichea neagră poate provoca tulburări digestive, de aceea este indicat să se oprească consumul dacă dă arsuri la stomac.
Sursa: clicksanatate.ro