SANATATE | Proprietățile magice ale sucului de morcovi
Stoarcerea fructelor și legumelor este calea rapidă spre o sănătate optimă. Folosirea legumelor și fructelor organice stoarse va permite să consumați maximum de nutrienți din acestea decât dacă le-ați găti.
Masa de legume și fructe concentrată, în formă lichidă este asimilată ușor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor și legumelor să fie o alternativă optimă pentru fiecare zi, scrie portalul Viața Verde Viu.
Corpul este mult mai capabil să asimileze nutrienții în celule, mai ales când vegetalele nu sunt procesate și își păstrează enzimele proprii. Fructele și vegetalele crude dețin enzimele atât de necesare corpului noatru pentru o asimilare optimă.
Este foarte important să se folosească un storcător la viteza cât mai joasă pentru a nu supraîncălzi – datorită frecării – și a distruge enzimele. Și de cele mai multe ori, astfel de storcătoare sunt mai ieftine și mai ușor de curățat decât cele de viteză mare din comerț.
Un lucru de remarcat pentru cei care fac în mod regulat astfel de sucuri. Morcovii sunt de obicei baza. De cele mai multe ori se folosesc în combinație cu mere, salate și verdețuri. Însă morcovii au avantajul de a nu fi perisabili ca verdețurile, nu au nevoie de spațiu mare de depozitare și oferă mai mult suc – totul cu cheltuieli minime.
Morcovii sunt foarte buni ca și bază pentru sucuri de fructe și legume. Mai mult decât atât sunt deosebit de nutritivi și au proprietăți vindecătoare.
Proprietățile nutriționale și vindecătoare ale sucului de morcovi
Cele două componente evidente sunt vitamina A și betacarotenul. Poate nu știați, dar e posibil ca vitamina A din suplimente sau uleiuri de peste să fie toxică pentru unii oameni. Nu la fel se întâmplă și cu Vitamina A din morcovi, sau plante în general, de care corpul nu poate avea niciodată prea multă.
Beta-carotenul este un antioxidant, de asemenea, important. Vitamina A și beta-carotenul ajută la menținerea vederii, împreună cu proporția destul de buna a morcovilor de luteina. Beta-carotenul susține, de asemenea, țesutul epitelial, țesutul din jurul organelor interne. Țesuturile epiteliale sunt susceptibile la creșteri canceroase.
Morcovii sunt, de asemenea, bogați în antioxidantul falcarinol. Un studiu făcut de Universitatea din Newcastle a demonstrat că falcarinolul din morcov distruge celulele pre-canceroase în tumori. Morcovii ajută la prevenirea cancerului.
Morcovii sunt legumele cu rădăcina profundă în sol, iar acest lucru le permite acestora să absoarbă o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea,bogați și în alte vitamine, inclusiv vitamina B și folati. Folatii sunt furnizorul natural și în condiții de siguranță de acid folic.
Lista de nutrienți nu se compară cu adevărat cu capacitatea de regenerare reală a morcovilor, în special atunci când sunt storși. Evident, sinergia unică a enzimelor sale, vitamine, minerale și flavonoide oferă un remediu magic.
Consumul de suc de morcovi
Sucul de morcovi curață și reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifică corpul nostru–fără de care am muri de la adunările interne toxice. Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecător de aur.
Dr. John Christopher, tatăl herbalismului modern american, şi-a exprimat uimirea pentru calităţile de vindecare ale sucului de morcov. Terapia Gerson, desfăşurată astăzi de către fiica Dr. Max Gerson şi nepotul său, se bazează foarte mult pe morcovi proaspeţi combinaţi cu sucuri de mere. Terapia Gerson tratează cu succes pacienţii cu cancer cărora nu li se mai dă nici o şansă.
Dr. Max Gerson a dezvoltat tratarea mai multor altor boli prin abordarea lui dietetică şi de detoxifiere. Pentru bolile critice, cel mai bun este sucul de morcovi cu câteva mere în timp ce se ţine post de la alimentele solide pentru o vreme. De asemenea se fac clisme regulate.
Aşa că ia o gramadă mare de morcovi. Aceştia se păstrează bine în frigider sau într-o pivniţă rece. Apoi, fă suc din ei adăugând câteva mere, ţelină, sfeclă şi utilizând un storcător de viteză lentă cu masticaţie. Nu păstra sucul. Bea sucuri proaspete imediat după ce sunt stoarse.
Sursa: www.obiectiv.info