Sanatate

SANATATE | Plante medicinale care conțin fier

Ştiai că nu doar lactatele, ci şi plantele conţin calciu și fier? Şi asta nu e tot! Ai la-ndemână multe alte remedii ca să-ţi asigure doza zilnică de minerale de care organismul tău are nevoie. Iată care sunt plantele medicinale care conțin fier!

Plante medicinale care conțin fier: frunzele de mur

Fierul are un rol important în producerea hemoglobinei. Frunzele de mur sunt o sursă generoasă de fier. Prepară o infuzie din două linguri de frunze la un litru de apă, după care bea câte 2 căni pe zi.

Şi măcrişul are un conţinut ridicat de fier. Pulberea de măcriş o poţi obţine acasă prin pisarea rădăcinilor, fie o poţi procura din magazinele cu produse naturiste. Ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de patru ori pe zi.

Contraindicaţii! Datorită conţinutului de acid oxalic, măcrişul nu este indicat celor cu reumatism.

Plante medicinale care conțin fier: cătina

Fructele de cătină sunt de ajutor în cazul deficienței de vitamine și de minerale, au efecte regeneratoare şi revigorante. În special în anotimpul rece, cătina, bogată în vitamina C, completează doza zilnică necesară persoanelor anemice (cauzată în cele mai multe din cazuri de lipsa de fier din organism) şi a celor care depun eforturi fizice şi intelectuale. Și cardiacii și cei care sunt în perioada de convalescență pot beneficia de puterea terapeutică a cătinei.

Prepară infuzia din 1-2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 8-10 minute, apoi strecoară și bea câte 2 căni pe zi. În cazul lipsei de fier trebuie urmat tratamentul 30 de zile.

Plante medicinale care conțin fier: urzica

Dintre „medicamentele” naturii, fitoterapeuţii recomandă pentru tratarea anemiei remediile din urzică. Consumate pe perioade mai lungi de timp, leacurile din urzică ajută la îmbunătăţirea tonusului şi ameliorarea stărilor de oboseală şi de epuizare.

Prepară un amestec din următoarele: 20 g frunze de urzică, 10 g măcriş iepuresc şi 10 g patlagină. Pune plantele într-un litru de apă rece şi lasă-le la macerat timp de 12 ore, după care pui amestecul la fiert timp de 10 minute. La sfârșit, amestecă cu 2-3 linguri de miere. Lasă să se răcească, fitrează şi bea câte o cană pe zi de macerat, timp de trei săptămâni.

Şi sucul proaspăt de urzică este un bun tratament în cazul anemiei. Pune la fiert într-un litru de apă o mână de urzici proaspete şi lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care strecoară şi bea sucul obţinut pe parcursul zilei. Urmează tratamentul timp de două-trei săptămâni.

Plante medicinale care conțin fier: crețișoara

Cunoscută şi sub denumirea populară de creţărel sau umbra muntelui, creţişoara este o altă plantă recomandată în tratarea simptomelor anemiei, datorită compoziţiei sale bogate în săruri minerale. Ceaiul din creţişoară îl prepari dintr-o lingură de plantă (părţile aeriene şi subterane) la 250 ml de apă fierbinte.

Pune apa la fiert şi adaugă când ea clocoteşte lingura de plantă. Fierbe ceaiul timp de 10-15 minute, după care lasă-l să se răcească, strecoară şi bea câte 3 căni pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. Urmează cura timp 20 de zile.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page