SANATATE | Plante care reglează activitatea tiroidei
Odată depistată o afecțiune precum hipotiroidia, aceasta poate fi tratată medicamentos, dar și cu ajutorul dietei, suplimentelor alimentare și remedii naturiste.
Ghimbir
Recomandat în caz de indigestie, stare de greață sau dureri articulare, ghimbirul este indicat și dacă ai tulburări tiroidiene. Îl poți adăuga în ceaiuri, în mâncărurile tale. Îți va oferi un plus de magneziu, potasiu și zinc, minerale de care tiroida are nevoie pentru a funcționa normal.
Alga marină brună
Remediile preparate din această plantă sunt indicate celor care suferă de tiroidă leneșă. Are un conținut ridicat de iod, un mineral care susține sănătatea acestei glande. Suplimentele cu alge marine brune îi aduc un plus necesar de iod. Le găsești sub formă de capsule sau de pulbere care se poate lua cu apă sau cu suc de fructe.
Lemn dulce
În caz că ai tiroida leneșă, poți să recurgi și la remediile cu lemn dulce. Vei alunga oboseala inexplicabilă, unul dintre simptomele principale ale hipotiroiei. De asemenea, suplimentele și leacurile cu lemn dulce scad riscul de a suferi de cancer tiroidian.
Ciuboțica cucului
Cunoscut ca un bun leac în caz de sindrom premenstrual sau pentru alungarea simptomelor premenopauzei, uleiul de ciuboțica cucului este benefic și persoanelor diagnosticate cu hipotiroidie. În plsu, te ajută să scapi de neplăcerile care însoțesc aceată afecțiune: căderea părului, menstruație abundentă.
Extrapont
Semințele de in mențin sănătatea glandei tiroide și sunt benefice sistemului digestiv, mai ales datorită fibrelor pe care le conferă. Previn constipația și riscul de a suferi de cancer de colon. Ai nevoie de o linguriță de semințe pe zi pe care fie le adaugi în salate, fie le lași peste noapte în puțină apă și le iei dimineața pe stomacul gol.