Sanatate

SANATATE | Pătlagina, planta care te protejează de pietre la rinichi

Pătlagina este o sursă bogată de mucilagii, dar conține și uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi. De asemenea, are din plin minerale (potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, mangan si cupru) și vitamine (K, A, C, PP). Această plantă poate să prevină, dar chiar și să trateze, numeroase afecțiuni.

Această plantă poate fi un ajutor de nădejde în bronșite cronice, crize de astm bronșic, sinuzită, rinită, hemoragii pulmonare, tuse convulsivă, emfizem pulmonar și tubercuIoză. Pătlagina este un remediu natural, excelent în gastrite, ulcer gastroduodenal ori diaree.

În plus, pătlagina previne ateroscleroza, scade tensiunea arterială și reduce colesterolul rău. Poate să-ți fie de ajutor și în mai multe tipuri de cancer, în stomatite, gingivite, conjunctivite, răni sau arsuri ori herpes.

Câteva moduri de folosire a pătlaginei

Semințele de pătlagină previne formarea pietrelor la rinichi

O linguriță de semințe de pătlagină pe zi, alături de 50 de ml de ceai făcut din cicoare previn formarea pietrelor la rinichi. În plus, ține la distanță cancerul de sân și de prostată.

Infuzia de pătlagină te scapă de hemoroizi

În ulcer gastric, homoroizi, astm, tuse, anemie și enurezis este recomandată infuzia de pătlagină. Pentru prepararea acesteia ai nevoie de o linguriță de frunze uscate la 200 de ml de apă clocotită.

Lași 10 minute la infuzat, apoi strecori și îndulcești cu o lingură de miere. Iei câte o lingură la două ore de dimineață (ora 8:00), până seara (orele 20:00). Este necesar un astfel de tratament timp de șase săptămâni.

Bolile de inimă se țin în frâu cu siropul de pătlagină

Bronșitele și tusea seacă se vindecă cu ajutorul siropului care are la bază această plantă. De asemenea, acesta este indicat și în bolile cronice de inimă, plămâni și ficat. Iată cum se prepară siropul: ai nevoie de 150 de grame de frunze proaspete de pătlagină. Le toci mărunt și le fierbi într-un litru și jumătate de apă.

Adaugi 300 de grame de zahăr și 400 de grame de miere. Când toate ingredientele capătă o consistență groasă, siropul este gata. Îl pui în borcane și-l păstrezi la frigider. În afecțiunile deja menționate, iei câte o linguriță din acest sirop înainte de ficare masă principală a zilei, timp de trei săptămâni.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page