Important

SANATATE | Obisnuiesti sa mananci in oras? Iata cateva sfaturi pentru a-ti pastra silueta

Stilul tau de viata iti impune sau doar iti creaza contexte faborabile mancatului in oras- job-ul tau prespune intalniri la ora pranzului sau a cinei cu partenerii/clientii sau pur si simplu? Sau poate nu iti place sa gatesti si ti se pare mai convenabil sa iei masa in oras cat mai des? In oricare dintre aceste situatii te afli, trebuie sa stii ca mesele in oras sunt dusmanul dietei. Dar, cu putin efort, poti avea grija de silueta ta.

Iata cateva sfaturi pentru a evita ingrasarea atunci cand mananci in oras:

1. Evita, pe cat posibil, sosurile
Unele sosuri de la restaurant nu sunt tocmai naturale. Maioneza, sosul de usturoi si ketchupul sunt principalii tai dusmani, deoarece au un continut caloric ridicat. Totusi, daca iti lasa gura apa cand te gandesti la o pizza cu mult ketchup, nutritionistii recomanda sa te rezumi la 1-2 lingurite de sos.

Exista si o parte buna. Unele restaurante iti pun la dispozitie sosuri naturale de rosii. Opteaza pentru ele, daca ti se ofera aceasta sansa.

2. Calitate, nu cantitate
Iata un cliseu care se aplica foarte bine si in ceea ce priveste mancatul la restaurant. In multe cazuri, portiile de mancare sunt mai mari decat are nevoie silueta ta. Chiar daca te bucuri sa vezi o farfurie plina de paste carbonara, nu este cazul sa mananci chiar toata cantitatea. Caloriile de aduna inghititura cu inghititura. Potrivit nutritionistilor, portia recomandata de medici este cea care incape intr-un pumn.

In ceea ce priveste carnea de porc, este recomandat ca aceasta sa nu fie din zona cefei, unde se aduna multa grasime. Portia recomandata ar trebui sa fie cam cat o palma, la o grosime de maximum 1 centimetru.

3. Alege legume, legume, legume
In primul rand, este recomandat sa manaci multe legume, de preferabil fierte sau doar trase in ulei. Salatele sunt foarte importante atunci cand iei masa in oras. O salata asortata sau una simpla, verde, cu multa zeama de lamaie, ajuta la arderea grasimilor, iar alimentele se digera mai usor.

Daca vrei sa comanzi cartofi, este indicat sa alegi varianta natur. Cartofii prajititi si cei taranesti, chiar daca sunt foarte gustosi si apetisanti, contin grasimi si calorii mult mai multe. Din cand in cand, iti poti face pofta, insa ai grija ca portia sa fie mica.

In timpul mesei, este indicat sa bei apa plata, nu bauturi carbogazoase. In plus, la final, incearca sa sari peste desert.

4. Mancarea chinezeasca, buna si nu prea 
Mancarea chinezeaza a invadat de cativa ani restaurantele de la noi, insa nu toate preparatele sunt sanatoase. Nutritionistii iti recomanda orezul brun si carnea de pui. Cat despre imbietoarele sosuri, nu prea ai cum sa le ocolesti, ceea ce inseamna cateva calorii in plus.

5. Bucataria mediteraneana poate fi calorica
Expertii spun ca bucataria mediteraneana (Italia, Franta, Spania, Turcia si Grecia) este una dintre cele mai bogate in calorii. Celebrele paste fainoase, branzeturile fine si mancarurile specifice sunt absolut delicioase, dar si pacatoase. Daca optezi pentru astfel de preparate, ghideaza-te dupa regula moderatiei in toate.

Cand termini de mancat, nu trebuie sa te simti greoaie. Este indicat sa te ridici de la masa cu o usoara senzatie de foame. In scurt timp, aceasta va disparea, deoarece stomacul incepe sa digere mancarea.

6. Bucataria japoneza, printre cele mai bune
Bucataria japoneza este considerata foarte sanatoasa. Daca viitoare cand mananci in oras, poti comanda sushi, orez brun sau tempura.

 

Sursa: Ele

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page