Sanatate

SANATATE | Mugurii de plop alungă bolile respiratorii

Mugurii de plop au efecte terapeutice uimitoare, au în compoziția lor  flavonoizi, uleiuri eterice, acizi organici, săruri minerale cu fier și multe alte substanțe active cu proprietăți antiseptice, antimicotice, antiinflamatoare și cicatrizante.

Unguentul care are la bază muguri de plop este un produs cosmetic ideal pentru îngrijirea pielii și mucoaselor, deoarece are proprietăți excelente de tratare a diverselor afecțiuni dermatice, a fisurilor anale și a hemoroizilor.

Favorizează cicatrizarea și vindecarea rapidă a tuturor rănilor de la nivelul pielii, contribuind la refacerea tegumentelor.

Combate afecțiunile respiratorii

Acțiunea mugurilor de plop este recunoscută în afecțiuni precum bronșita acută sau cronică, astmul bronșic, tusea de diferite etiologii, laringitq, durerile de gât, gripa, guturaiul, hemoragiile pulmonare, tuberculoza.

Pentru astfel de situații se recomandă folosirea tincturii din muguri de plop. Are efect expectorant și fluidizant al secrețiilor bronșice, antiviral, antiseptic dar și stimulent imunitar.

Stimulează imunitatea

Pentru combaterea cancerului, mugurii de plop sunt de ajutor, pentru că au efect de stimulare a imunității, de reglare hormonală și acțiune citostatică directă. Pentru a obține acest efect, se ia câte o linguriță de pulbere de muguri de plop de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură prelungită de minimum 3 luni.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitate AICI

Ajută la eliminarea excesului de uree și acid uric

Este indicat să apelezi la mugurii de plop mai ales dacă te confrunți cu boli renale și genitale, deoarece elimină excesul de uree și acid uric , mai ales la bolnavii de gută sau cu insuficiență renală. Ajută la combaterea inflamațiilor, a infecțiilor căilor urinare, a cistitelor, a pielocistitelor, a uretritelor, a nefritelor și a litiazei urice.

Calmează durerile reumatismale

Datorită prezenței salicinei, mugurii de plop au acțiune sedativă și antiinflamatoare benefică în caz de reumatism, spondiloză anchilozantă și sciatică. Este recomandată ultilizarea lor în combinație cu scoarța de salcie și crețușca, care la rândul lor conțin salicină, astfel obținând un efect sporit pentru a trata reumatismul.

Modul de utilizare în tratamentul fisurilor anale

Se realizează aplicații locale cu unguent de muguri de plop de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate.

Contraindicații: alergie la oricare dintre componentele produsului.

Alungă stările de astenie

Pentru a trata afecțiunile sistemului nervos, tinctura (câte 50 de picături de 3-4 ori pe zi) acționează în durerile de cap, în accesele de febră și în stările de astenie fizică și psihică.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page