Sanatate

SANATATE | Merele, izvor de sanatate

Desi merele fac parte dintre fructele bogate in substante nutritive se pare ca, potrivit statisticilor, fiecare persoana consuma in medie un mar pe saptamana, in cazul unora si mai rar. Aceasta cantitate este insuficienta pentru ca organismul „sa profite” de pe urma proprietatilor curative ale merelor.

Daca tinem cont se vechea zicala potrivit careia – Un mar pe zi tine doctorul departe – ar trebui ca aceste fructe sa faca parte zilnic din dieta alimentara pentru a mentine organismul sanatos si longeviv.

Multe fibre, putine calorii

Pe langa faptul ca merele au un gust foarte bun, ele contin putine calorii si mai mult decat atat sunt o sursa importanta de fibre, flavonoizi si fructoza . Cantitatea mare de fibre contribuie la scaderea nivelului de colesterol, la impiedicarea ingrosarii arterelor si la prevenirea atacului cerebral si al infarctului. Oamenii de stiinta au descoperit ca merele reduc riscurile la care este expus organismul in fiecare zi.

Fructele care intaresc creierul

Specialistii in nutritie sunt de parere ca fructele si legumele trebuie sa fie pe primul loc in ceea ce priveste sanatatea creierului. Astfel, acestia considera ca merele sunt indicate in stari de oboseala, anemie, stres, diete alimentare, dar mai ales pentru intarirea sistemului nervos. Acestea au rolul de a imbunatati capacitatea de concentrare si de memorare.

Datorita aciditatii moderate, merele ajuta procesul de digestie , producand o secretie importanta de saliva si de suc gastric. Acestea contin substante antioxidante care au capacitatea de a neutraliza substantele mutagene si cancerigene.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page