Sanatate

SANATATE | Măceșele previn virozele

Dacă știi că la schimbarea de sezon răcești adesea, ia în considerare remediile care conțin măceșe. Au o concentrație mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele și afinele.

Sirop de măceșe, pentru creșterea imunității

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele întăresc organismul și-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor și gripelor. De asemenea, siropul de măceșe combate anemia, favorizând producerea de globule roșii.

Pentru a face sirop de măceșe îți trebuie 100 g de măceșe, 1 litru de apă, 100 g de zahăr. Peste măceșele zdrobite torni apa rece, cât să le acopere,  și le lași la macerat peste noapte. Strecori, adaugi zahărul și completezi cu apă până la 1 litru. Păstrezi siropul la frigider.

Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ceaiul de măceșe îți ușurează digestia

Sub formă de infuzie, măceșele cresc rezistența organismului față de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreția biliară, are grijă de pereții stomacului și ai intestinelor.

Pentru preparare, ai nevoie de 2 linguri de măceșe, 1 cană cu apă, miere după gust. Torni apa clocotită peste măceșe și lași la infuzat până se răcește.

O bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poți îndulci infuzia cu miere.

Scapă de infecțiile urinare cu decoct de măceșe!

Datorită efectului diuretic, măceșele tratează infecțiile urinare și protejează rinichii.

Peste 2 linguri de semințe de măceșe toarnă o cană cu apă și lasă-le la macerat peste noapte. A doua zi, filtrează, lasă deoparte lichidul și fierbe semințele cu 250 ml de apă, aproximativ 10 minute.

După ce se răcește, filtrează și toarnă decoctul  peste macerat. Bea în reprize, pe parcursul zilei, într-o cură de 2 săptămâni.

Reglează-ți tensiunea arterială cupulbere de măceșe

Substanțele active din compoziția pulberii de măceșe reglează tensiunea, previn infarctul și reglează nivelul colesterolului.

Dacă vrei să-ți prepari în casă pulberea de măceșe, ai nevoie de 5 linguri măceșe uscate, pe care macini într-o râșniță. Pentru că semințele sunt destul de dure, nu se vor sfărâma în întreginem. Separă-le de pulberea obținută.

O păstrezi la frigider pentru aproximativ 2 săptămâni, în borcane închise ermetic.

Iei câte 5 lingurițe pe zi, pe stomacul gol, timp de o lună, în special toamna.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page