SANATATE | Legume de aprilie care iti fac mesele sanatoase
Acum ca a venit primavara, ofera-ti explozia de energie de care aveai nevoie si consuma cat mai multe fructe si legume proaspete. Pentru ca sunt in plin sezon, majoritatea ofera din abundenta fitonutrienti si antioxidanti care sa te ajute sa fii in forma. Pe masura ce vremea se incalzeste si recoltele se coc, pe tarabe isi vor face aparitia din ce in ce mai multe “vitamine naturale” care ating varful sezonului. Iata o lista de 5 legume pe care nu trebuie sa le ratezi in luna aprilie!
1.Rucola
Chiar daca are un gust usor amarui, rucola este foarte sanatoasa pentru alimentatia ta de primavara. Includ-o in dieta ta si vei simti beneficiile continutului bogat de vitamina A si C. In plus, rucola contine 16% din doza zilnica recomandata de calciu. Atunci cand o introduci in salata, o poti amesteca si cu alte frunze verzi, pentru a-i mai atenua gustul amarui.
2Sparanghelul
Sparanghelul are putine calorii, in schimb, este o leguma foarte bogata in apa. Asta inseamna ca metabolismul tau este imbunatatit, iar caloriile vor fi arse mai rapid. In plus, sparanghelul este plin de nutrienti, precum vitaminele A, B,C si E, fier, fosfor si proteine.
Aceasta leguma lupta impotriva mai multor forme de cancer. Introdu sparanghelul in dieta ta si prepara-l la cuptor, timp de 10 minute, dupa ce l-ai asezonat cu putin ulei de masline, sare si piper.
3.Ceapa
Ceapa, alaturi de usturoi, este un aliment foarte bun care te protejeaza impotriva racelii si a bolilor de inima. In plus, ceapa contine bioflavonoide si sulf, care lupta impotriva cancerului. Pe langa aceste beneficii, ceapa mai contine quercetina, o substanta care te ajuta in lupta cu respiratia urat mirositoare.
4.Rubarba
Rubarba este o planta originara din Asia, insa creste si la noi in zona Ardealului. Este o sursa importanta de vitamina C si K. Rubarba contine catehina, un antioxidant important ce se gaseste si in ceaiul verde, ciocolata si vinul rosu. Aceasta tulpina trateaza in special afectiunile digestive.
5.Spanacul
Spanacul este bogat in vitaminele A si C, fiind o sursa buna si de fier. Este, de asemenea, bogat si in folati, importanti pentru femeile insarcinate.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro