Sanatate

SANATATE | Ce boli pot fi cauzate de emoțiile puternice

Pot fi constructive emoțiile dacă știm cum să le gestionăm, altfel ne putem alege cu suferințe fizice, nu doar psihice.

Fac parte din viața noastră. Fiecare dintre noi la un moment dat ne-am confruntat cu senzații precum frica de cineva sau de o situație anume, cu teama de a nu pierde o persoană sau chiar cu emoțiile unei prime întâlniri, ale unui examen. Sunt stări naturale ce trebuie gestionate corespunzător, altfel efectul lor se va resimți în mod negativ asupra întregului organism.

Frica îți poate da arsuri la stomac

În momentul în are senzația de frică se instalează la nivel mental, există anumite aspecte ce sunt influențate. Devii vulnerabil și te centrezi foarte mult pe așteptările celor din jur, deoarece nu poți să te mai concentrezi aupra propriilor calități și așteptări. Astfel, senzația de frică constant resimțită de organismul uman se manifestă la nivelul stomacului, rinichilor, zona lombară și uneori zona cervicală. Comunicarea este extrem de importantă în asemenea cazuri. Orice problemă apare mai ales când la nivel comunicațional se produc blocaje.

În felul acesta, vei observa că din cauza nerezolvării acestei probleme, te vei confrunta cu dureri în zonele mai sus menționate, cu hiperaciditate ori arsuri stomacale.

Soluția potrivită: acceptarea situației și comunicarea sinceră și deschisă.

Ranchiuna te duce la cardiolog

A greși este omenește. Pentru binele tău fizic și psihic, este recomandat să ierți cât mai des cu putință oamenii din jurul tău, pentru că în felul acesta te ajuți pe tine să mergi mai departe și să ai calmul necesar pentru a ieși din situațiile tensionante cu brio.

În momentul în care o persoană din jurul tău greșește, concentrarea ta pe problema respectivă te va împiedica să vezi partea plină a paharului și să te concentrezi în a găsi soluțiile potrivite pentru situația în cauză.

Această acțiune se răsfrânge asupra întregului tău sistem imunitar și mai ales asupra inimii, favorizând apariția problemelor cardiace, a stresului continuu și a insomniilor.

Furia atacă ficatul

Adesea, apare ca o emoție spontană într-o situație în care simți că nu deții controlul, nu poți schimba sau accepta o anumită situație de viață.

În momentul în care gândurile tale devin contradictorii față de situația de viață cu care te confrunți, emoțiile tale se reprimă sau sunt exagerate, furia manifestându-se în felul acesta în plan fizic, mai ales la nivelul ficatului, dar și psihic. Capul, ceafa, picioarele sunt afectate de neacceptare, iar la nivelul stomacului se resimte neputința de a merge mai departe.

Corpul se află într-o strânsă legătură cu psihicul, iar aceste sentimente pot afecta iremediabil sănătatea dacă nu te autodepășești și nu încerci pe cât posibil să te detașezi de problemele din jurul tău astfel încât să poți gândi clar.

Sentimentele negative îți construisc în plan mintal o imagine neclară asupra calităților și posibilităților tale, te împiedică să ai discernământul lucid.

Rușinea îți afectează pielea și stomacul

Acest sentiment, rușinea, este declanșat de credința falsă a persoanelor din jurul tău. Odată dobândită această senzație, apare și sentimentul că nimic din ceea ce faci nu este corect potrivit judecăților oamenilor din jurul tău, că nu te poți ridica la standardele lor și că nu deții informațiile corespunzătoare pentru a face față anumitor situații. Rușinea se resimte asupra pielii, a stomacului, a picioarelor și chiar asupra coloanei vertebrale.

Prin această atitudine, practic pui în mâinile celorlalți puterea de a decide și de acționa în locul tău.

Specialiștii care se ocupă cu studiul comportamental susțin că în momentul în care boala începe să se manifeste în corpul uman, avem parte de un advertisment că ceva nu este în regulă. Indicat ar fi ca, pe termen lung, să îți schimbi percepția asupra propriei ființe, să te concentrezi pe părțile pozitive și să identifici cu precizie ce emoție a produs declanșara acestei afecțiuni.

Astfel, ai la dispoziție programele de neuro programare lingvistică (NLP), soluțiile medicamentoase nefiind recomandate decât în cazul în care acest program nu dă roade, deoarece pastilele doar inhibă emoțiile neajutând la descărcarea lor de la nivel mental.

Rolul părintelui

Dacă observi la copilul tău astfel de emoții, dicută cu el, ajută-l să identifice adevărata problemă și nu ezita să mergi cu el la psiholog. Ai grijă să nu perceapă mersul la psiholog ca pe o corvoadă sau ca pe o problemă majoră. Explică-i că este o discuție cu un om care se ocupă cu identificarea problemelor, sublinindu-i faptul că oricine merge acolo este mult mai câștigat.

Este important să fii cât mai prezent în viața copilului tău pentru a identifica la timp schimbările de comportament. Așa îți va fi mult mai ușor să îl ajuți să devină un adult stăpân pe sine, încrezător în forțele proprii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page