SANATATE | Laptisorul de matca, un fortifiant al sistemului imunitar
Laptisorul de matca este o substanta laptoasa, alba, vascoasa, secretata de glandele hipofaringiene ale albinelor lucratoare, fiind considerat un adevarat elixir al sanatatii si al frumusetii.
Laptisorul de matca este un produs foarte bogat in vitamine, saruri minerale, glucide, lipide si aminoacizi. Printre beneficiile laptisorului de matca se numara: mai multa energie, o piele mai frumoasa si un par mai rezistent si un sistem imunitar mai puternic.
Laptisorul de matca este considerat un anti-oxidant excelent si o substanta care, datorita continutului ridicat de aminoacizi, are puterea de a intineri. Doar asa se poate explica faptul ca regina albinelor, cea care se hraneste exclusiv cu , traieste aproximativ 5 ani, in timp de fiicele sale au in medie o durata de viata de 45 de zile. De asemenea, laptisorul de matca are in compozitia sa hormoni de crestere, fapt care explica de ce regina este de doua ori mai grea decat restul albinelor.
Laptisorul de matca este de o complexitate si compozitie uimitoare, in sensul ca reuneste toate substantele nutritive vitale de care avem nevoie pentru o sanatate perfecta.
Chiar daca laptisorul de matca este atat de bogat in substante nutritive, acesta nu trebuie luat decat in cantitati foarte mici. In mod normal se ia cate 1 gram pe zi si doar la recomandarea medicului se pot lua cantitati intre 5 si 10 grame.
Ce contine laptisorul de matca
- Apa 65%Proteine 12%
- Glucide 11%
- Acizi grasi 5%
- Vitamina A, B1, B2, B6, B12, D, E, K
- Calciu
- Magneziu
- Zinc
- Potasiu
- Cupru
- Fier
- Mangan.
Proprietatile laptisorului de matca:
Laptisorul de matca este un produs nutritiv, antiviral, antiinflamator, antibacterian, antibiotic, energizant, antidepresiv si vitaminizant . Administrarea acestuia creste pofta de mancare , mareste durata de viata, scade greutatea ficatului si a rinichilor, creste consumul de oxigen, scade multiplicarea tumorilor, micsoreaza marimea prostatei si a testiculelor si are rol depurativ. De asemenea, laptisorul de matca normalizeaza secretia de sebum a glandelor sebacee si stimuleaza regenerarea celulelor epiteliale.
Lista de boli pe care laptisorul de matca o trateaza este extrem de lunga, dupa cum urmeaza:
- Anemie
- Artrita
- Structura osoasa slabita
- Scleroza multipla
- Parkinson
- Cancer
- Diabet zaharat
- Boli pulmonare
- Gingivita hemoragica
- Boli imunitare
- Insuficienta renala cronica
- Convalescenta
- Frigiditate
- Infectii urinare
- Depresie
- Probleme hormonale
- Colesterol
- Impotenta
- Infertilitate
- Menopauza
- Boli hepatice
- Epuizare mentala
- Anxietate si atacuri de panica
- Pete si riduri ale pielii
- Infectii virale si bacteriene
- Probleme ale ochilor.
Contraindicatii:
Laptisorul de matca este interzis persoanelor cu alergie la miere si la si celor care sufera de astm, reactiile variind de la spasme si iritatii ale pielii pana la crize de astm si chiar moarte. Cazurile raportate au fost destul de rare, insa este bine ca oamenii sa fie precauti.
De asemenea, femeile gravide si cele care alapteaza trebuie sa se abtina de la utilizarea laptisorului de matca.
Nici copiii care sufera de astm bronsic nu au voie sa consume laptisor de matca.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro