Sanatate

SANATATE | Iată ce alimente scad colesterolul!

Corpurile noastre au nevoie de colesterol pentru o mai bună funcționare. Problemele apar atunci când nivelul colesterolului este ridicat și începe să construiască plăci în interiorul arterelor. O dietă adecvată și bogată care scade colesterolul și poate reduce riscul apariției atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.

Iată o listă cu alimente care scad colesterolul:

1. Uleiul de pește

În timp ce termenul de pește gras poate suna contraproductiv în reducerea plăcii depuse în sânge, peștele cum ar fi somonul este redus în grăsimi saturate și bogat în Omega 3. Acești acizi grași sunt benefici pentru inima ta. În plus, Omega 3 ajută la reducerea inflamației și a trigliceridelor. Adulții ar trebui să consume pește de 2-3 ori pe săptămână.

2. Nucile și semințele

Nucile, migdalele și semințele de in conțin acizi grași Omega 3. O porție de nuci sau semințe pe zi îți vor oferi multe beneficii pentru sănătate. În plus, ajută la reducerea inflamației, te vor menține sănătoasă și reduce riscul apariției diabetului zaharat de tip 2. Încercă să consumi o porție de nuci sau semințe de cel puțin cinci ori pe săptămână.

3. Fulgii de ovăz

Fibrele solubile găsite în fulgi de ovăz, fasolea și prunele ajută la reducerea cantității de colesterol care este absorbit în sânge. Doar un bol de fulgi de ovăz consumat la micul dejun este o modalitate foarte bună de a obține cantitatea zilnică recomandată de fibre în dieta ta.

4. Uleiul de măsline

Acesta are proprietăti antioxidante. Se recomandă două linguri de ulei de măsline pe zi și, acestea pot fi adăugate în dieta ta, prin sosuri, salate sau ca înlocuitor pentru unt sau margarină.

5. Portocala

Portocala conțin pectină, o fibră care ajută la reducerea colesterolului. Potasiul care se găsește în ea, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin compensarea aportului de sare. Consumă portocale pentru a obține beneficii optime.

6. Varza

Ea are antioxidanți, fibre și Omega 3 care sunt toate bune pentru reducerea nivelului de colesterol. Varza conține glucoraphanin care ajută la menținerea sângelui curat.

7. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți numiți catechine, care reduc colesterolul, dar și țesutul adipos din organism. În plus, și ceaiul negru conține catechine, dar are mai multă cofeină decât ceaiul verde.

Consumul de alimente care luptă împotriva inflamației, a prevenirii sau reducerea oxidării, care curăță sângele și reduce cantitatea de colesterol care pot construi în artere plăci, vor crește sănătatea inimii și apariția bolilor de inimă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page