SANATATE | Hraneste-te cu alimente care iti dau energie
Vremea rece aduce de la sine stari de moleseala, oboseala si astenie. Pentru a lupta impotriva acestor stari trebuie sa ne imbunatatim stilul de viata prin mai multa miscare si o alimentatie echilibrata , plina de vitamine si ingrediente energizante . Este foarte usor sa introduci aceste alimente in meniul tau si astfel vei fi mai energic decat oricand.
Mierea si polenul
Mierea si polenul sunt doua ingrediente care revigoreaza si energizeaza organismul datorita continutului de vitamine, minerale, proteine si flavonoizi . Acestea refac forta fizica, fiind recomandate in special persoanelor in covalescenta. De asemenea, mierea si polenul contribuie la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare. Mierea are efect fortifiant, nutritiv si tonic si are puterea de a lubrifia vasele de sange, usurand circulatia sangvina. Un kilogram de miere are acelasi numar de calorii cu 1,680 kg carne de vaca, 40 de portocale, 50 de oua si 5, 675 l lapte.
Cerealele
Recomandate la micul dejun pentru o dimineata in forma maxima, cerealele au un continut de antioxidanti, proteine, glucide, vitamina B, calciu, fier si fibre. Acestea sunt o sursa foarte importanta de energie, de aceea trebuie introduse in alimentatie cat mai des. Un studiu realizat pe opt sportivi la Universitatea Texas a scos la iveala faptul ca un bol cu cereale si lapte are un efect mai puternic decat o bautura energizanta.
Fructele si legumele
Fructele bogate in vitamina C (portocalele, lamaile, kiwi etc) sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante care ajuta la buna functionare a metabolismului. Consuma zilnic cel putin un fruct pentru a fi toata ziua plin de vigoare. De asemenea, anumite legume precum broccoli, stevia, spanacul sau urzicile contin un complex de vitamina b si coenzima Q 10, ingredient recunoscut pentru producerea de energie la nivel celular.
Patrunjelul
De patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, patrunjelul este o verdeata extrem de bogata in vitamine si substante nutritive. Acesta contine mai mult fier decat spanacul si este mai bogat in proteine decat un ou. Nici complexul de vitamina B nu ii lipseste, iar in plus, mancat dimineata iti va oferi o respiratie proaspata de-a lungul intregii zile. Afla mai multe informatii despre patrunjel aici.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro