SANATATE | Ghimbirul și mierea, combinația care previne cancerul
Ghimbirul este un aliment-minune, o arată studiile ştiinţifice. În medicina naturistă, ghimbirul a dovedit proprietăţi de tonifiere şi de regenerare şi şi-a câştigat cu uşurinţă numele de inamic al inflamaţiilor. Dar asta nu e tot!
Un studiu realizat de Universitatea din Georgia a dezvăluit că extractul de ghimbir a diminuat cu până la 56% dimensiunea tumorilor de prostată la șoareci.
Prin urmare, datorită acestei descoperiri, oamenii de știință au observat mai bine efectele ghimbirului împotriva cancerului și rolul său în micșorarea tumorilor canceroase. În plus, ghimbirul reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, atât de benefici pentru sănătatea organismului.
Deși medicii prescriu anumite medicamente ca fiind unica opțiune de luptă împotriva cancerului, în anumite cazuri ele nu fac decât să agraveze starea pacientului sau să accelereze înmulțirea celulelor canceroase.
Nimeni nu contestă eficacitatea medicației împotriva cancerului, însă efectele lor secundare pot dăuna pacientului. Iată, așadar, două remedii cu ghimbir contra cancerului, pe care le poți prepara chiar tu!
Ghimbir și miere
Această rețetă cu miere și ghimbir a devenit populară după ce mai multe persoane au testat-o cu rezultate pozitive. Acestea afirmă că remediul le-a ajutat să învingă cancerul fără operație și chimioterapie.
Ingrediente:
– 2 rădăcini mari de ghimbir;
– 450 grame de miere naturală.
Spală cele două rădăcini de ghimbir și amestecă-le cu mierea organică într-un borcan de dimensiuni mai mari. Se consumă 2-3 lingurițe zilnic din acest amestec (foarte important, se va folosi doar o linguriță de plastic sau una din lemn).
Pastă de usturoi și ghimbir
Această rețetă pe bază de usturoi și ghimbir combină proprietățile anticancerigene ale celor două ingrediente într-un amestec puternic. De altfel, mai multe studii au dovedit că usturoiul poate preveni și combate cancerul de stomac și cancerul colorectal.
Ingrediente:
– 120 grame de usturoi;
– 120 grame de ghimbir;
– 15 ml ulei pur de măsline.
Într-un bol, se amestecă cele trei ingrediente și se mixează până când se obține o pastă omogenă și se păstrează într-un borcan închis ermetic. Se consumă 2-3 lingurițe zilnic din acest amestec.