SANATATE | Gălbenelele tratează degerăturile
Degerăturile reprezintă o afecţiune a vaselor sangvine care apare pe parcursul sezonului rece ca urmare a expunerii prelungite la frig. În stadiu incipient, degerăturile se manifestă prin roşeaţă însoţită de o culoare vineţie, umflarea şi paralizia temporară a zonei afectate.
Dacă se agravează, pot apărea ulceraţii însoţite de dureri şi paralizii. Iată ce ne ajută:
Gălbenele. 6infuzie: se pun 20 g de flori la 1 l de apă clocotită, se infuzează 10 minute; planta cu care s-a făcut infuzia se foloseşte sub formă de cataplasme, iar cu infuzia strecurată se fac băi .
Tinctură: la 100 ml de apă fiartă se adaugă 10 ml de tinctură, preparată prin macerarea, timp de 8 zile, a 20 g de plantă în 100 ml de alcool de 70 de grade; se pun comprese cu această tinctură
Ţelină. Se fierbe 1 ţelină de dimensiuni medii, cu frunze cu tot, timp de 45 minute, în 2 litri de apă; se ţin zonele degerate în decoctul cald, care se poate reîncălzi şi folosi de 3 ori pe zi; tratamentul durează 3-5 zile, preparându-se zilnic un nou decoct
Varză. Se bea un pahar de suc de varză pe zi, între mese, până la refacerea ţesuturilor. Varza poate fi folosită şi extern, sub formă de comprese pe zona cu degerături.
Sursa: www.clicksanatate.ro