SANATATE | Efectele adverse ale consumului zilnic de carne de pui
In ultimii 30 de ani, a existat o creste graduala a consumului de carne de pui, la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in meniul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii sanatatii, in plus, gustul este placut, iar pretul – acceptabil.
In aceeasi perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui.
In urma studiilor, s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine.
Potrivit cercetarilor, intre 1870 si 2004, continutul de grasime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. In aceasta perioada de timp, nivelul de proteine a scazut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. In urma rezultatelor, s-a ajuns la concluzia ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un continut scazut de grasimi.
Majoritatea oamenilor consuma in meniul zilnic carne de pui, in speranta ca aceasta este o sursa delicioasa de proteine slabe. Dar cat de sanatos este, de fapt, acest regim alimentar?
Carnea de pui este cunoscuta pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii si placerea pentru papilele gustative, dar inainte de a o achizitiona din comert oricine trebuie sa se informeze legat de modul in care poate achizitiona cea mai sanatoasa carne de pui pentru sine si intreaga familie.
Hormonii de crestere sunt oferiti animalelor in scopul de a le face sa castige cat mai repede in greutate, aceasta fiind o metoda prin care producatorii le pot furniza consumatorilor carnea, intr-un ritm cat mai rapid, scrie doctorulzilei.ro.
Hormonii de crestere contribuie la marirea productiei de lapte. Chiar daca industria produselor lactate si a celor din carne depinde de utilizarea hormonilor de crestere pentru marirea productivitatii si a profitului, hormonii de crestere pot avea repercusiuni asupra sanatatii oamenilor.
Pubertatea precoce poate fi determinata de hormonii de crestere care se regasesc in carne si produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de crestere din produsele alimentare asupra dezvoltarii tinerelor femei.
Cercetatorii si consumatorii sunt preocupati de faptul ca riscul de cancer de san poate creste ca urmare a utilizarii de hormoni de crestere in produsele alimentare. Potrivit expertilor, preocuparea este realista, intrucat resturile hormonale din anumite alimente pot creste intr-adevar riscul pentru dezvoltarea cancerului de san.