SANATATE | Detoxifierea ficatului cu suc de mere
Ficatul, aceasta “uzina” a corpului uman este considerat pe buna dreptate un organ esential, buna sa functionare influentand direct starea de sanatate a unei persoane.
Mentinerea sanatatii ficatului este vitala pentru buna functionare a intregului organism, acesta avand rolul de a filtra si elimina toxinele rezultate in urma arderilor.
Desi suna pompos, o cura de detoxifiere, cel putin anuala este binevenita; efectele benefice sunt imediate.
Probabil va veti intreba de ce cura cu suc de mere este cea mai recomandata? Ei bine, marul, banalul fruct autohton este un adevarat izvor de vitalitate, continand importante cantitati de vitamina A, B si C, saruri minerale precum acidul folic, fier, calciu, fosfor, pectine si antioxidanti. Merele inchise la culoare sunt o bogata sursa de Resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent, fiind considerat de 50 de ori mai puternic decat Vit E, de 20 de ori mai puternic decat Vit C si de pana la 4 ori mai puternic decat betacarotenul.
Durata curei cu suc de mere este de 5 pana la 7 zile, perioada in care se va consuma zilnic 1 litru de suc proaspat, fractionat in doze mici de cate un pahar de circa 200 de ml cu doua ore inainte de masa sau la doua ore dupa. Datorita faptului ca sucul proaspat de mere oxideaza foarte repede, este de preferat sa il preparati pe loc, cu cateva minute inainte de a fi consumat.
Atentie: nu curatati merele de coaja, majoritatea micronutrientilor esentiali sunt prezenti aici.
Pe perioada curei este bine sa eliminati din alimentatie prajelile si in general alimentele grase, ideal fiind, daca puteti, sa va rezumati la a consuma exclusiv produse vegetale, cat mai putin preparate termic.
Pentru potentarea curei, tineti o zi de post, in care sa va rezumati doar la consumul sucului de mere. Totodata, puteti adauga in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o limonada obtinuta prin stoarcerea a 1-2 lamai intr-un pahat cu apa calduta.
Sursa: http://demoiselle.ro