Oferă o aromă deosebită preparatelor tale, însă chiar mirosul său este cel care îl face să fie în multe cazuri ocolit de gospodine. Totuși nu este doar un condiment, ci și un adevărat „ medicament”.
Are acțiune antibacteriană
Bacteriile, virusurile și paraziții sunt eliminate prin consumul constant al acestui aliment. Usturoiul proaspăt previne infecțiile alimentare, întrucât omoară bacterii precum E.Coli și Salmonella.
Tratează infecțiile pielii
Este vorba despre acele afecțiuni care sunt cauzate de ciuperci parazite. Dacă suferi de herpes sau de ciuperca piciorului, atunci usturoiul pisat aplicat direct pe infecție se poate dovedi de folos.
Este un bun anticoagulant
În cazul în care ai un risc mare de coagulare a sângelui, usturoiul este un condiment care nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Previne formarea cheagurilor de sânge, însă trebuie consumat cu atenție dacă urmează să fii supusă unei intervenții chirurgicale, deoarece în această situație poate cauza o hemoragie.
Previne bolile de inimă
Pentru a preveni afecțiuni cardiovasculare, consumă usturoi în mod constant. Odată cu înaintarea în vârstă, arterele își pierd elasticitatea. Usturoiul are rol benefic, deoarece diminuează acțiunea radicalilor liberi care afectează vasele de sânge. De asemnea, are un aport semnificativ de sulf, prevenind astfel blocarea arterelor.
Pentru probleme respiratorii
Este un remediu de neprețuit pentru persoanele care răcesc cu ușurință sau care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator, întrucât întărește imunitatea.
Sursa: clickpentrufemei.ro