SANATATE | Descoperă de ce probleme de sănătate te apără migdalele!
Conform unui studiu recent, persoanele care au inclus în alimentația lor migdalele, ca sursă de materii grase sănătoase, au pierdut mai mult în greutate ca cele care n-au inclus migdale în dietă, chiar dacă alimentația lor era mai săracă în grăsimi.
Țin departe maladiile cardiovasculare
Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale ar putea reduce la jumătate riscul de maladii cardiovasculare – atunci când migdalele înlocuiesc alimentele bogate în acizi grași saturați. Ele conțin fitosteroli, care scad concentrația de colesterol rău, LDL.
Scad riscul atacului de cord
Studiile arată că persoanele care consumă migdale de 5 ori pe săptămână prezintă cu 50 % mai puține riscuri de a face atac de cord. În plus, protejează peretele arterial, datorită flavonoizilor, care acționează împreună cu vitamina E.
Ajută în caz de diabet
Mențin echilibrul glicemic, și nu duc la creșterea nivelului de insulină în sânge, după mese.
Scad riscul formării osteoporozei
Migdalele contribuie la sănătatea oaselor și dinților, prin intermediul fosforului conținut. Au efect alcalin în organism, ceea ce reduce riscul formării osteoporozei.
Protejează împotriva bolii Alzheimer
Mențin buna funcționare a creierului, grație riboflavinei și L-carnitinei, compuși care scad și riscurile apariției bolii Alzheimer. Mențin buna funcționare a sistemului nervos, ceea ce duce la un intelect sănătos și longevitate.
Te apără de îmbătrânirea prematură
Stimulează imunitatea, protejează împotriva îmbătrânirii premature cauzată de excesul de radicali liberi, datorită conținutului mare de vitamină E, cu efect antioxidant.