SANATATE | De ce să incluzi bananele în alimentația zilnică
Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză, combinate cu fibre, astfel că oferă aproape instantaneu un plus de energie.
De altfel, studiile au dovedit că doar două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute, nefiind de mirare că ele reprezintă fructul favorit al sportivilor. Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumi mai des banane!
Depresie
Potrivit unei cercetări realizate în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre ele au simțit o ameliorare a stării după ce au mâncat o banană și asta deoarece bananele conțin triptofen, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, un hormon care induce starea de bine și permite relaxarea.
Pe lângă aceasta, vitamina B6 din banane contribuie la regenerarea celulelor, ceea ce face ca bananele să fie excelente fructe în combaterea și prevenirea cancerului.
Sindromul premenstrual
Uită de pastile – mănâncă o banană. Vitamina B6 reglează nivelul de glucoză din sânge, care poate afecta starea de spirit.
Anemie
Bogate în fier, bananele stimulează producția de hemoglobină din sânge și ajută în caz de anemie.
Tensiune arterială
Acest fruct exotic are un conținut bogat de potasiu, astfel că ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Stimularea creierului
Datorită concentrației bogate de potasiu, bananele stimulează activitatea creierului și crește capacitatea de concentrare, fiind ideale în timpul învățării.
Constipație
Bogate în fibre, bananele contribuie la restabilirea acțiunii normale a intestinelor, fără a se recurge la laxative.
Arsuri stomacale
Bananele au un efect antiacid natural, astfel că înlătură și liniștesc arsurile stomacale.
Sursa: www.clicksanatate.ro