SANATATE | De ce să consumi mai des pomelo
Pomelo este un fruct exotic, care face parte din categoria citricelor, fiind un hibrid între portocală și grepfrut. Fructul are un aport caloric scăzut (42 kcal/100 g fruct), astfel că poate fi consumat cu încredere în timpul curelor de slăbire. Pe de altă parte, 100 de grame de pomelo asigură 50% din necesarul zilnic de vitamina C (37 mg).
Pe lânga vitamina C, fructul conține luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu și calciu, dar și vitaminele B1, B2, B3, B5 și B9. Iată câteva dintre proprietățile fructului!
Întărește imunitatea
Un pomelo întreg aduce organismului 100% din necesarul zilnic de vitamina C, esenţială în această perioadă pentru prevenirea şi tratarea gripelor, infecţiilor, tusei şi răcelilor.
Deliciosul fruct este și o sursă preţioasă de potasiu, nutrient care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Menține pielea tânără
Pomelo, la fel ca ruda sa grepfrutul, conţine anumiţi compuşi unici care menţin pielea tânără şi elastică. În combinaţie cu vitamina C, aceşti compuşi ajută organismul în producţia de colagen şi combat efectul negativ al radicalilor liberi.
Ajută digestia
Datorită conţinutului ridicat de fibre, pomelo ajută la reglarea procesului digestiv. Într-un singur pomelo avem 25% din necesarul zilnic de fibre.
Previne anemia
Vitamina C conținută de fruct ajută la o mai bună absorbție a fierului în sânge.
Previne migrenele
Fructul previne durerile de cap obișnuite atât prin conținutul de apă care ajută la menținerea tensiunii arteriale intracraniene, cât și prin substanțele energizante pe care le conține.
Oprește răspândirea celulelor cancerigene
Coaja groasă de pomelo conține bioflavonoizi care elimină excesul de estrogen din organism, oprind astfel răspândirea celulelor maligne responsabile de cancer mamar.
Sursa: clicksanatate.ro