SANATATE | De ce să consumi cereale din plin. Adevăratele efecte asupra corpului tău
Inca de la inceputurile agriculturii cerealele au jucat un rol foarte important in viata oamenilor ca un aliment de baza in dieta noastra.
Cerealele sunt bogate in glucide care ofera o ampla energie si poate ajuta in prevenirea cancerului, a constipatiei, a tulburarilor de colon, reduc nivelul de zahar din sange, imbogatesc starea generala a sanatatii, cu proteine, grasimi, minerale, vitamine si enzime.
Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, tiamina, fibre. Acestea ajuta la scaderea colesterolului din sange si poate reduce aparitia bolilor de inima.
Inafara de valoarea lor nutritiva, cerealele sunt foarte populare si foarte folosite in bucatarie, mai ales la micul dejun.
Cerealele sunt o sursa de energie. Cerealele sunt cea mai mai mare sursa naturala de energie pentru om. Acestea furnizeaza aproape 30% din totalul de energie, de aceea sunt cel mai apreciat aliment ca furnizor de energie, lucru foarte important in dieta fiecarui om.
Cerealele au un continut ridicat de minerale. 95% din continutul de minereale al cerealelor este format din sulfati, fosfati, magnesiu, calciu siu potasiu.
Cerealele previn cancerul. Cerealele pot reduce riscul de aparitie a cancerului la san. Acestea sunt bogate in fitosteroli sau steroizi pe baza de plante si estrogen planta, care stimuleaza hormonul producator de estrogen. Fitosterolii conecteaza receptorii de estrogen prezenti in tesuturile sanului reducand aparitia celulelor canceroase.
Cerealele previn constipatia si tulburarile colonului. Cerealele contin atat fibre solubile cat si insolubile cum ar fi: pectina, celuloza si hemiceluloza, de aceea este recomandabil consumul de cereale pentru a vindeca problemele grave de constipatie. Datorita continutului lor ridicat de celuloza, cerealele, au proprietati laxative excelente care pot rezolva problemele de constipatie.
Cerealele sunt o sursa excelenta de vitamine. Cerealele contin vitamine cum ar fi: Vitamina B si Vitamina E si multe altele. Cerealele sunt fara nici un dubiu o sursa bogata in vitamine si sunt pline de nutritie. Din pacate multe din substantele nutritive se pierd in timpul prepararii cerealelor.
Sursa: Lyla.ro