Sanatate

SANATATE | Cum scapi de herpes simplu şi rapid

Ţi se întâmplă frecvent să îţi iasă herpes la gură în cele mai nepotrivite momente? Dacă răspunsul este afirmativ, află că, pe lângă medicamentele obişnuite, natura îţi dă o mână de ajutor despre cum sa scapi de herpes simplu şi rapid.

Herpesul este cauzat de virusul Herpes Simplex. Există două tipuri de virus: unul care determină apariţia leziunilor de la nivelul gurii şi unul care produce herpesul genital.

Herpesul de la nivelul buzelor debutează cu o băşicuţă, care se măreşte, devine roşiatică şi dureroasă, iar după 24 de ore dă naştere unui mic mănunchi de băşicuţe gălbui.

După trei zile, aceste băşici se sparg şi formează o crustă, care dispare după 10 zile, fără să lase nicio urmă pe piele. Odată contractat, virusul herpetic rămâne în organism şi poate da oricând astfel de leziuni.

Aflam in acest articol cum sa scapi de herpes simplu si rapid:
Alifia de gălbenele grăbeşte vindecarea

Gălbenelele sunt recunoscute pentru proprietăţile lor cicatrizante, antiseptice şi antiinflamatoare, reducând timpul de vindecare la jumătate. Alifia se poate cumpăra de la magazinele cu produse naturiste, dar poate fi preparată şi în casă.

Pentru aceasta, ai nevoie de 20 de flori de gălbenele, cu tulpină cu tot, care se spală şi se taie mărunt. După aceea, doi pumni de plantă se pun în 500 g de grăsime topită.

Timp de 20 de minute, se amestecă în oală cu o lingură de lemn, la foc domol. După 12 ore, amestecul se reîncălzeşte şi se strecoară printr-un tifon.

Se pune într-un borcan de sticlă şi se ţine la frigider. Alifia nu trebuie utilizată mai mult de un an, deoarece îşi pierde din proprietăţi.

Propolisul împiedică răspândirea virusului

Tamponarea cu tinctură de propolis a zonei cu herpes duce în scurt timp la formarea unui strat de protecţie, care permite începerea procesului de vindecare.

Propolisul are în compoziţia sa siliciu, magneziu, aminoacizi şi cobalt, dar şi substanţe antibiotice care îi conferă proprietăţi cicatrizante şi antiinfecţioase.

De asemenea, propolisul are efect antiviral, lucru ce împiedică răspândirea virusului.

Usturoiul are efect antioxidant

Un alt remediu natural care şi-a dovedit eficienţa în tratarea herpesului este usturoiul. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar după apariţia primelor erupţii.

Căţelul de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul în cel mai scurt timp.

Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi,
ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Ceaiul de urzică reduce usturimea

Din cauza localizării herpesului pe buze sau în jurul gurii, există tendinţa de a umezi leziunile, ceea ce duce la creşterea în intensitate a durerii şi la întârzierea formării crustei.

Pentru a calma usturimile, se poate bea un ceai făcut dintr-un amestec de frunze de urzică, de pătlagină şi de flori de rozmarin.

Astfel, după ce plantele se mărunţesc, se pune o lingură de amestec în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, până ce simptomele dispar.

Bine de ştiut despre cum sa scapi de herpes simplu si rapid!
Nu aplica pe vezicule spirt medicinal, unguente cu antibiotic, iod sau rivanol, deoarece usucă excesiv erupţiile cutanate.Nu rupe crusta cu dinţii, deoarece întârzii vindecarea.

Bea un ceai din trei-fraţi-pătaţi, deoarece curăţă sângele de toxine. Prepară o infuzie din echinacea şi bea din ea trei căni pe zi. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare şi antivirale, care împiedică răspândirea virusului herpetic.
Sursa:www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page