SANATATE | Cum poţi să te fereşti de toxiinfecţiile alimentare
Pe fondul temperaturilor ridicate, care pot da de furcă păstrării alimentelor în condiţii adecvate, suntem supuşi riscului de a cădea victime ale toxiinfecţiilor alimentare. Iată însă ce puteţi face pentru a vă feri de această problemă.
Spălaţi cu atenţie fructele şi legumele
Fructele şi legumele proaspete pot ascunde pericole mari pentru sănătatea noastră dacă nu sunt spălate foarte bine şi păstrate în frigider.
Acestea pot fi contaminate cu bacterii precum listeria care, odată ingerată, determină apariţia unor simptome cum ar fi febră, vomă, diaree, letargie, dificultăţi respiratorii şi nutriţie deficitară. De asemenea, listerioza poate fi întâlnită şi în cazul preparării necorespunzătoare a alimentelor (în special carne şi ouă).
Condiţii de maximă igienă
Este extrem de importantă spălarea repetată a mâinilor nu numai după utilizarea toaletei, ci şi înainte şi după masă. De asemenea, trebuie curăţate temeinic recipientele în care se prepară alimentele, înainte şi după fiecare masă, precum şi să păstraţi în condiţii de maximă igienă toate suprafeţele destinate preparării alimentelor.
Citeşte mai departe AICI