SANATATE | Cele mai sănătoase tipuri de carne
Carnea provenită din crescătorii imense este plină de antibiotice și hormoni, dar și bogată în acizi grași omega 6 (datorită alimentației zilnice a animalelor cu porumb și soia). În acest articol vorbim despre cele mai sănătoase tipuri de carne, pe care să le introduceți fără frică în mesele voastre.
Dacă vrei să slăbești sau să ai o viață cât mai lungă și mai prosperă, trebuie să renunți la carne, corect? Da și…nu. Este adevărat că boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer și moartea prematură sunt asociate cu consumul în exces de carne roșie. Creșterea animalelor în ferme poluate, tratarea lor cu antibiotice și alte medicamente pot duce la probleme legate de rezistența la antibiotice la om. Asta nu înseamnă, totuși, să renunțăm la carne definitiv.
Carnea, mai ales carnea roșie sănătoasă, este bogată în aminoacizi foarte importanți pentru consolidarea masei noastre musculare. În plus, carnea sănătoasă ajută la dezvoltarea optimă a creierului, datorită conținutului de acizi grași.
Din păcate, carnea provenită din crescătorii imense este plină de antibiotice și hormoni, dar și bogată în acizi grași omega 6 (datorită alimentației zilnice a animalelor cu porumb și soia), care au fost asociați cu boala Parkinson și alte boli grave. Iată, așadar, cele mai sănătoase tipuri de carne, pe care să le introduceți fără frică în mesele voastre.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – Carnea de vită hrănită cu iarbă
Foarte bogată în vitamina E, în antioxidanți, care îngreunează procesul de îmbătrânire și este de 3 ori mai sănătoasă decât carnea de vită hrănită cu cereale, ca cele din crescătorii. Este și mai slabă, mai bogată în proteine și conține de 2-3 ori mai multe grăsimi saturate decât carnea de vită hrănită cu cereale.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – peștele la conservă
1,125 de miligrame de acizi grași omega 3 în conserva de somon și 1,362 de miligrame de acizi grași omega 3 în conservele cu sardine. Acești nutrienți ne sunt indispensabili pentru sănătate, iar conservele de pește sunt o opțiune foarte bună. De obicei, peștele conține mercur periculos și sunt contaminați cu diverse boli. Peștele la conservă este foarte bun, sardinele nu prea au timp să dezvolte boli toxice, deoarece nu trăiesc așa demult până să fie prinse.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de mistreț
Este foarte bogată în vitamine B. O porție de carne de mistreț îți asigură mai mult de 70% din necesarul de niacină, care este vitamină B care scade colesterolul periculos, tiamină și vitamina B6, două vitamine care îți ridică nivelul de energie. Este foarte bogată, de asemenea, în zinc, care îți fortifică sistemul imunitar.
De obicei, mistreții distrug tot ce prind în cale, așa că este necesar pentru ecosistem ca mistreții să fie mâncați. Mai ales că este o carne sănătoasă și foarte gustoasă.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de pui organic
Carnea de pui conține cele mai multe proteine. Acestea ne protejează împotriva obezității, diabetului și bolilor de inimă. Proteinele îți dau senzația de saturație și nu mai simți nevoia să mănânci des. Puiul organic nu conține hormoni și antibiotice ca cei din crescătoriile mari. Acestora li se injectează cafeină, anti depresive, medicamente anti durere pentru a îi ține pe aceștia în alertă ca să mănânce mai mult și să crească mai repede.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de viermi
Poate suna scârbos, dar carnea viermilor este extrem de bogată în proteine. Studii recente norvegiene au demonstrat că această carne poate furniza la fel de multe proteine ca laptele, carnea de pui, carnea de porc sau carnea de vită.
Studiul norvegian a mai arătat că 70% din suprafața terenurilor agricole din lume sunt folosite pentru producția animală și reprezintă 15% din emisiile cu efect de seră din lume. Acești viermi, care produc aceeași cantitate de proteine ca restul cărnurilor, ar folosi cu 90% mai puțin teren ca în cazul bovinelor, cu 70% mai puțin ca în cazul cărnii de porc și cu 60% mai puțin ca în cazul cărnii de pui. Asta înseamnă că ar rămâne mai mult teren pentru reîmpădurirea terenurilor și obținerea dioxidului de carbon. Producția de bovine este o cauză principală a defrișărilor pădurilor din țările în curs de dezvoltare, inclusiv România. Terenurile pot fi folosite și pentru agricultura de legume ecologice.
Cele mai sănătoase tipuri de carne – carnea de curcan organic
Curcanul conține seleniu, care este un bun stimulator al sistemului imunitar în lupta cu infecțiile. Studiile au arătat că seleniul se leagă de metalele grele toxice din organism, precum mercurul sau arsenicul, și le face mai puțin vătămătoare organismului. De asemenea, seleniul conține substanțe care protejează mușchii și inima.
Sursa: clicksanatate.ro