SANATATE | Cele mai indicate alimente pentru slăbire
Contrar credințelor populare, înfometarea nu este o soluție dacă îți dorești să slăbești, astfel că mâncarea nu ar trebui să devină dușmanul tău. Dimpotrivă, nutriționiștii susțin că în loc să reduci numărul alimentelor consumate, cel mai indicat ar fi să apelezi la fructe și legume, nuci și semințe, toate acestea având proprietăți de ardere a grăsimilor.
,,Cu cât consumi mai multe alimente sănătoase și bogate în nutrienți, cu atât vei slăbi mai mult. În plus, senzația de foame continuă se va diminua și eaț”, susține Fiona Kirk, nutriționist și autorea cărții ,,Secretele dezvăluite ale dietei”.
,,Dacă vrei să dai jos câteva kilograme, renunță la alimentele cu valoare nutritivă scăzută”, mai adaugă nutriționista. Astfel, alimentele bogate în fibre și proteine accelerează metabolismul în mod natural, în timp ce alimentele cu un aport nutritiv scăzut.
Iată, așadar, ce alimente ar trebui să incluzi în dieta ta dacă îți dorești să slăbești și de ce să le alegi!
Carne
Știai că arzi mai multe calorii dacă consumi proteine în loc de carbohidrați? Alege proteine sănătoase precum carnea de pui sau de curcan. În plus, acestea au un conținut scăzut de grăsimi și se digeră mai ușor.
Nucă de cocos
Conține un anumit tip de acizi grași, care nu sunt asimilați de organism, însă accelerează metabolismul cu până la 30%, astfel că este extrem de util în procesul de slăbit.
Pește
Optează pentru pești sănătoși precum tonul sau somonul, deoarece accelerează metabolismul și sunt sățioși în același timp.
Ceai verde
Catehinele, adică o categorie foarte puternică de antioxidanți din compoziția ceaiului verde, precum și cafeina accelerează metabolismul pentru cel puțin două ore după consum. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau până la 5 căni de ceai verde zilnic pierd câte 90 de calorii.
Legume cu frunze verzi
Optează pentru frunzele de un verde mai închis, cum ar fi spanacul sau broccoli, care sunt bogate în fibre. De asemenea, varza Kale are un conținut scăzut de calorii, zero grăsimi și multe fibre, asta însemnând că îți va ține de foame pentru mai mult timp.
Scorțișoara
Ceea ce este interesant la scorțișoară este faptul că reglează nivelul zahărului din sânge și accelerează metabolismul, împiedicând astfel depunerea grăsimii.
Grepfrutul
Bea zilnic un pahar de suc proaspăt de grapefrut – fructul arde grăsimi, diminuează pofta de mâncare și conține o mulțime de vitamine.
Ouăle
Accelerează metabolismul datorită conținutului de vitamina B12 și sunt o sursă esențială de proteina. Consumă-le, totuși, în cantitate moderată!
Chili și ardei iute
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Purdue (SUA), consumul de chili reduce apetitul și accelerează metabolismul. Piperul cayenne este un alt condiment care diminuează nivelul glucozei din sânge, alături de ghimbir și turmeric.
Semințele de in
Conțin acizi grași Omega-3, care ajută în procesul de ardere a grăsimilor.
Roșii
Roșiile sunt ideale dacă îți dorești să pierzi în greutate – reduc inflamațiile din organism și împiedică retenția de apă.
Nucile
Nucile de caju, de exemplu, au un conținut redus de grăsimi, însă sunt bogate în fier și cupru, care îmbunătățesc nivelul de energie al organismului. Consumă zilnic o mână de caju sau migdale și vei ține poftele la distanță.
Sursa: www.clicksanatate.ro