Sanatate

SANATATE | Cele mai bune surse de proteine

Proteinele joacă un rol important pentru organism, deoarece ajută la consolidarea masei musculare, la regenerarea celulară și la accelerarea metabolismului. Deaceea, trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic, având grijă să le alegi pe cele mai bune dintre ele.

1. Iaurt grecesc

De ce să optezi pentru iaurtul grecesc în locul celui simplu? Pentru că primul are o cantitate de două ori mai multe proteine, mai exact 18 g la 100 de grame. De asemenea, este recomandat și pentru menținerea sănătății stomacului, datorită conținutului său ridicat de calciu și bacterii probiotice. Optează pentru un iaurt grecesc fără adaos de zahăr.

2. Pește

Pentru a alege cele mai bune tipuri de pește care au un conținut bogat de proteine, când mergi la cumpărături orientează-te spre ton proaspăt– apreciat pentru conținutul redus de calorii și sardine – bogate în Omega-3 și în vitamina D.

3. Quinoa

Fiindcă este considerată o proteină completă (deoarece conține toți cei 9 aminoacizi esențiali de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta și pe care nu îi poate produce de unul singur), quinoa se clasează printre primele poziții ale celor mai bune surse de proteine. O ceașcă conține 8 g de proteine și poate fi folosită în supe, salate sau chiar ca desert.

4.Ouă

Deoarece conțin grăsimi bune, vitamine, antioxidanți și aminoacizi esențiali, ouăle  contribuie la dezvoltarea masei musculare. Au un conținut caloric scăzut și multe proteine – în special albușurile, un ou întreg având 7 g de proteine.

5. Nuci

Din aceeși gamă cu alunele, fisticul, nucile conțin proteine și grăsimi bune. Pentru a-și păstra toate proprietățile este necesar să fie consumate în stare crudă. Un pumn de nuci are aproximativ 15 g de proteine, dar este recomandat să le consumi în cantități mici și, cel mai bine, în prima parte a zilei, din cauza conținutului caloric ridicat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page