Sanatate

SANATATE | Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet

Diabeticii au un regim alimentar deosebit de restul populației, de care trebuie să țină cont cu strictețe. Iar din această dietă nu trebuie să lipsească sub nicio formă legumele. Acestea sunt foarte sănătoase și au rol de curățare și înlăturare a resturilor de putrefacție din traiectul intestinal.

Diabeticii au un regim alimentar deosebit de restul populației, de care trebuie să țină cont cu strictețe. Iar din această dietă nu trebuie să lipsească sub nicio formă legumele. Acestea sunt foarte sănătoase și au rol de curățare și înlăturare a resturilor de putrefacție din traiectul intestinal.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – frunzele verzi, precum salata, spanacul, urzica, excelente pentru persoanele ce suferă de diabet

Legumele sunt foarte ușor de digerat, nu se descompun în factori de putrefacție, și, deci, fac casă foarte bună cu carnea sau cerealele, mai ales că ajută la contracararea efectelor acidifiante ale acestor două alimente. Legumele stimulează memoria, ajută digestia, combat depresia și au ajutat la vindecări miraculoase ale multor boli grave. Ele nu conțin colesterol, deci sunt excelente pentru orice fel de dietă, nu numai pentru cea a persoanelor cu diabet.

Astfel că, pentru diabetici, cele mai bun legume sunt cele care au sub 4% carbohidranți, celelalte pot fi consumate, dar în cantități limitate. Legumele de sezon sunt excelente pentru diabetici, aceștia pot alege să consume cât doresc salată verde, rucola, spanac, lobodă, ștevie, urzici, andive, roșii, castraveți, dovlecei, varză, vinete.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – năut, fasole, linte, mei, excelente în dieta diabeticilor

Ca leguminoase, surse foarte importante de aminoacizi esențiali, diabeticii pot consuma fără probleme: năut, mei, linte, fasole, orez. Ele pot fi consumate inclusiv în supe și salate. Ceea ce le face foarte importante în dieta persoanelor cu diabet este faptul că sunt bogate în proteine și fibre și sărace în grăsimi, cu puține calorii, deci excelente pentru cei suferinzi de diabet sau boli de inimă.

Cele mai bune legume pentru bolnavii de diabet – bogate în minerale și alte substanțe benefice sunt și legumele rădăcinoase

O altă sursă foarte importantă sunt legumele rădăcinoase, care sunt bogate în minerale și pline de energia stabilizatoare a pământului în care se dezvoltă. Doar câteva dintre ele, precum sunt morcovii și napii, pot fi consumate crude, restul fiind folosite în mâncăruri sau ca și condimente. Unele legume rădăcinoase, precum ghimbirul, usturoiul sau brusturele au proprietăți terapeutice miraculoase și pot fi consumate cu încredere de către diabetici.

Hreanul, larg răspândit în Anglia și servit tradițional alături de carne de vită și în Japonia cu sashimi, stimulează ficatul și vezica biliară, cu acțiune necesară pentru digestia proteinelor și grăsimilor asimilate din surse animale. Ghimbirul are proprietăți digestive uimitoare, iar ceapa ajută la eliminarea congestiei, ajutând la curățarea traiectului digestiv.

Dintre toate, usturoiul este cel mai bun și mai cunoscut pentru acțiunile sale benefice asupra organismului: stimulează activitatea globulelor albe, mărește producția de anticorpi, distruge o mare gamă de bacterii și virusuri periculoase, acționează asupra infecțiilor micotice, este un puternic antioxidant și o sursă bogată de seleniu (un element rar).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page