Sanatate

SANATATE | Cele mai bune leacuri cu cătină

Cătina e unul dintre cele mai eficiente medicamete din natură, care ajută la tratarea a nenumărate afecțiuni. Este folosită de mii de ani, fiind un leac împotriva anemiei, a bolilor de piele, dar și-a demonstrat eficiența și în tratarea cancerului.

Sucul, în caz de hepatită

Sucul din bobițe de cătină este indicat celor care suferă de hepatită cronică, dar și persoanelor care au un sistem imunitar slăbit sau se află în convalescență.

Ai nevoie de jumătate de kilogram de boabe și de 500 ml de miere. Storci bine boabele într-un tifon și zeama obținută o torni peste miere. Amesteci bine și lași la macerat o zi. Din sucul obținut iei câte 2 linguri, de trei ori pe zi. Îl poți dilua și cu puțină apă.

Protejează de radicalii liberi

Cătina e tratamentul natural recomandat și în îngrijirea pielii, căci îi asigură vitaminele necesare pentru fermitate și elasticitate (vitamina A, K, E, complexul B), dar îi oferă și protecție împotriva radicalilor liberi.

Eczemele, mâncărimile, dar și arsurile pielii sunt neplăceri cărora le grăbești vindecarea dacă folosești ulei de cătină. Îl aplici de trei ori pe zi, pe zonele afectate. Și psoriazisul poate fi ameliorat cu ajutorul acestui leac, pe care îl poți cumpăra de la magazinele naturiste.

Infuzia te scapă de anemie

Cătina este indicată și celor care suferă de anemie, diaree, hepatită, insomnie și oboseală cronică. Fitoterapeutul Alin Mihai Scarlat explică în cartea „Mic Tratat de Fitomedicină” că infuzia din fructe de cătină este cea mai indicată în tratarea acestor afecțiuni.

Se obține din 2 linguri de fructe zdrobite, peste care adaugi jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat jumătate de oră. Se beau 2-3 căni pe zi, până la dispariția simptomelor.

De ajutor și bolnavilor de cancer

În bobițele acrișoare de cătină se ascund vitamine și minerale ce reduc din simptomele neplăcute, specifice bolnavilor de cancer care fac chimioterapie.

Indicat este ceaiul de cătină, care se obține dintr-o lingură de fructe zdrobite, peste care torni o cană de apă clocotită. Lași la infuzat un sfert de oră. Se consumă de 2 ori pe zi, timp de 21 de zile.

Alungă stresul

Fiindcă este bogată în vitamina C, cătina este de mare ajutor în perioadele de stres. Te ajută să îți recapeți echilibrul. Este eficientă și în tratarea oboselii cronice. Se ia o linguriță de cătină cu miere, pe stomacul gol, dimineața.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page