Important

SANATATE | Cele mai bune alimente pentru sanatatea ta

Spanac, mere, sfecla, varza acestea sunt doar citeva dintre alimentele care asigura subtante nutritive organismului tau si il ajuta sa lupte impotriva afectiunilor. Invata ce sa mananci pentru a fi in forma.

Preocupa-te de sanatatea organismului! Invata sa alegi alimentele care iti sunt benefice si sa renunti la preparate artificiale. O dieta sanatoasa te va face sa te simti in forma fizic si psihic!

Merele: sunt cea mai buna sursa de fibra. Ajuta la scaderea presiunii si organismul isi atrage mai bine fierul din alte alimente. In plus, previne aparitia racelilor si favorizeaza digestia.

Caise: ajuta la vindecarea ranilor si sunt foarte bune pentru persoanele care sufera de anemie. Sunt eficiente daca sunt consumate crude, dar si caisele uscate sunt sanatoase.

Orz: este o sursa bogata in fibra si inhiba enzima ce favorizeaza producerea colesterolului. Este si o sursa bogata in proteine si vitamina B.

Sfecla: contine 58 de calorii la o suta de grame si are un continut ridicat de fier si potasiu. Sfecla este renumita pentru proprietatile laxative.

Fasolea: este eficienta pentru bolnavii de diabet, reduce nivelul colesterolului si este utila in tratamentul constipatiei. Contine proteine si este benefica sistemului muscular.

Afine: sunt recomandate persoanelor cu probleme ale tractului urinar.

Broccoli: este o sursa bogata de vitamina A si C, fiind un scut impotriva racelilor. In plus, previne aparitia cancerului de sin, de stomac sau esofag, ridica imunitatea sistemului, grabind vindecarea ranilor. Broccoli este recomnadat persoanelor cu afectiuni cardiace. Are 40 de calorii la 100 de grame.

Orez: contine vitamina E si o cantitate importanta de proteine. Are de asemenea fosfor si potasiu. Este o sursa excelenta de fibra, are cantitati mici de grasimi si sodiu si se digera usor.

Varza de Bruxelles: au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de usoare ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamaie.

Varza: are doar 17 calorii la o suta de grame si este bogata in vitamina C. Este buna pentru snatatea inimii si lupta impotriva cancerului de stomac si colon.

Anghinarea: contine vitaminele A si C care sunt eficiente in lupta impotriva infectiilor. Are de asemenea un continut ridicat de calciu si fier

Sparanghel: are 35 de calorii la suta de grame. Este excelenta sursa de vitamina A si stabilizeaza presiunea singelui

Banane: da organismului energie pe o perioada mai mare de timp decit o fac multe alimente, crescind, in acelasi timp, atentia si puterea de concentrare. Contine o cantitate mare de vitamine si minerale care se digera foarte repede.

Pepene galben: are multa fibra, vitamina C si reduce riscul aparitiei cancerului de colon

Morcovi: morcovii sunt o sursa importanta de beta caroten pe care organismul il transforma in vitamina A. Vitamina A reduce riscul aparitiei cancerului de plamini, de esofag, de laringe. Cruzi sunt ideali pentru o gustare, cu doar 48 de calorii la 100 de grame si o cantitate mare de fibra.

Salata verde: are calciu, beta-caroten, fibra dietetica. Inima functioneaza mai bine si organismul este protejat impotriva cancerului de stomac si colon.

Porumb: este bogat in magneziu si carbohidrati. Favorizeaza functionarea sistemului nervos. Contine 140 de calorii.

Curmale: confera organsimului energie cind este suspus la efort fizic. De asemenea, ajuta la vindecarea ulcerului gastric.

Oua: desi au un continut ridicat de colesterol, ouale sunt excelente pentru buna functionare a creierului si a sistemului nervos. Ajuta, totodata, la vindecarea ranilor si sunt o execelenta sursa de proteine.

Peste: reduce riscul aparitiei bolilor de inima sau arteriale si a cancerului de sin. Grasimea de peste previne aparitia blocajului arterial.

Seminte de in: sunt ideale pentru persoanele cu artrita, astm, migrene sau cancer de piele. Previn aparitia cancerului de san si de colon.

Usturoi: reduce nivelul colsterolului si blocheaza dezvoltarea cancerului de colon, de esofag, de stomac sau de piele. Are efecte benefice in coagulare, reducind riscul atacului de cord. Reduce presiunea arteriala.

Ghimbir: previne aparitia ulcerului gastric, inlatura simptomele de greata si raul de dimineata la femeile insarcinate si calmeaza durerile persoanelor cu artitra.

Grapefruit: este vitamina C la pachet si sanatate pentru inima. Sucul de grapefruit dubleaza efectul medicamentelor ce influenteaza nivelul presiunii arteriale. In plus, acest fruct previne formarea agentilor cancerosi.

Linte: este o importanta sursa de fibra, are un nivel scazut de colsterol, ajuta in probleme de constipatie si inhiba dezvoltarea diabetului la adulti

Lamaie: sucul de lamiie este bogat in calciu si este o sursa importanta de vitamina C, care previne aparitia racelilor. De asemenea, lamiia contine fibra, care reduce riscul aparitiei cancerului de colon

Ciuperci: desi au 20 de calorii la 100 de grame, trebuie sa nu exagerezi cu ciupercile, mai ales daca le prajesti, pentru ca absorb foarte rapid uleiul. sunt o importanta sursa de vitamina B. Ciupercile ridica nivelul oxigenului din organism, reducind efectul agentilor negativi din organism si marind rezistenta acestuia.

Ceapa: are putine grasimi si lupta impotriva cancerului. Contine substante ce previn blocajul vaselor de singe, una dintre cauzele atacurilor de cord.

Portocale: au o mare cantitate de vitamina C, cu rol in prevenirea racelilor. Fibra pe care o contine reduce riscul aparitiei cancerului de colon si previne formarea agentilor cancerosi in organism.

Patrunjel: este o sursa bogata de vitamina A si C si contine potasiu si fier. Improspateaza respiratia.

Piersici: contin vitamina A si E si ajuta la vindecarea ranilor. sunt bune atit crude, cit si gatite.

Ardei: au vitamina C si protejeaza inima. Cercetatorii studiaza in prezent o substanta pe care o contin, capiscum, despre care se crede ca este benefica pentru sanatate.

Cartofi: o excelenta sursa de carbohidrati su fibra. Ajuta la eliminarea gazului stomacal si reduc presiunea singelui. Au putine calorii, sodiu si grasimi, dar sunt bogati in proteine, vitamina C si substante nutritive: thiamina, riboflavina si niacina,

Carne de pui: este o sursa de proteine, are putine grasimi si este carnea ideala pentru a fi inclusa in regimurile de slabit

Zmeura: fructele sunt considerate o sursa excelenta de potasiu. Contin fier si vitamina C

Ridiche neagra: contine potasiu, vitamina A si niacina si este, totodata, sursa de calciu

Smantana: organismul isi ia din smantana proteine si calciu, necesare rezistentei oaselor si dintilor. Lactatele sunt importante pentru prevenirea osteoporozei.

Soia: Proteinele din soia reduce nivelul colesterolului. Este ideala mai ales in cazul persoanelor care sunt predispuse la un nivel ridicat al colesterolului si la boli de inima. Faina de soia reduce riscul aparitiei cancerului.

Spanac: cu 28 de calorii la o suta de grame, spanacul este ideal pentru curele de slabire. Mai ales ca are vitaminele A si C si fier.

Germeni de grau: ajuta la buna functionare a celulelor. Germenii de grau imbunatatesc aroma si sporesc culoarea anumitor alimente. Pot fi presarati peste iaurt, de exemplu.

Faina de grau: este o sursa importanta de carbohidrati, fibra, fier si minerale.

Iaurt: este recomandat pentru continutul de calciu

Sursa : culinar.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page