Sanatate

SANATATE | Cei mai aprigi dușmani ai inimii

Factorii care duc la declanșarea bolilor de inimă sunt multipli. Unii, precum moștenirea genetică sau vârsta, nu pot fi modificați, dar alții pot fi preveniți. Iată care sunt aceștia!

Hipertensiunea este cel mai mare risc

Poate fi prevenită sau tratată cu succes dacă este diagnosticată din timp și este urmat întocmai tratamentul prescris de medic. Se consideră că ai tensiune dacă presiunea sistolică a sângelui depășește 140 mmHg, sau dacă presiunea diastolică a sângelui este peste 90 mmHg. Hipertensiunea exercită un stres constant asupra vaselor de sânge, ceea ce poate provoca slăbirea sau înfundarea lor.  În timp duce la apariția aterosclerozei și slăbește structura arterelor, iar în combinație cu un nivel crescut al colesterolului se pot produce anevrisme.

Colesterolul, un pericol ce nu trebuie ignorat

Nivelurile crescute de lipide în sânge cresc riscul apariției bolilor cardiovasculare. Colesterolul este o substanță moale, de consistența cerii care se găsește în sângele din vene și artere. Corpul produce o parte din colesterol, în timp ce un aport considerabil provine și din consumul de alimente bogate în grăsimi. Colesterolul este de două feluri: colesterol de densitate mică – LDL, sau de densitate mare – HDL. LDL-ul este cel de care trebuie să ai cea mai mare grijă pentru că el este responsabil de apariția bolilor cardiovasculare.

Sedentarismul, o problemă a zilelor moderne

Mai mult de 60% din populația Terrei nu face suficientă mișcare. Apariția mijloacelor de transport și munca de birou predispun la declanșarea problemelor de sănătate și în special al bolilor de inimă.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page