Sanatate

SANATATE | Ceaiuri pentru picioare umflate și dureroase

Picioarele umflate reprezintă o problemă comună și neplăcută pentru multe femei. Din păcate, nu există un remediu rapid pentru combaterea acestor probleme, însă ai putea încerca câteva ceaiuri pentru picioarele umflate și dureroase care s-au dovedit a fi eficiente în astfel de situații.

Deși picioarele umflate sunt o problemă întâlnită mai des în timpul sarcinii, simptomele se pot înrăutăți și dacă nu ești însărcinată. Poți să ai picioare și glezne mai umflate din cauza temperaturilor ridicate, a circulației deficitare a sângelui și a excesului de mâncare procesată, sărată sau picantă.

Puteți încerca să consumați ceaiuri pentru combaterea picioarelor umflate și dureroase

Ceaiurile pentru picioare umflate și dureroase recomandate sunt cele care au în compoziție măceșe, mesteacăn, coada-calului, sânziene galbene, iederă, ghimpe, ginkgo biloba, păpădie, urzică, viță-de-vie roșie, afine, extract din sâmburi de struguri, cu rol de ameliorare a micro circulației periferice și cu efect capilaro-protector.

Măceșul este unul dintre ceaiurile pe care le poți bea dacă ai picioarele umflate. Se pot bea zilnic câte două căni de ceai. De asemenea, se recomandă infuzia sau tinctura de sulfină galbenă, cu proprietăți antiinflamatoare, diuretice și de fluidizare a sângelui. Se beau câte două căni de ceai pe zi sau câte zece picături de tinctură de trei ori pe zi, diluate în 50 ml de apă.

O altă plantă miraculoasă pentru retenția de apă este păpădia. Nu este doar un bun diuretic, ci ajută și la eliminarea depozitelor de apă din țesuturi. Se recomandă 2-3 căni de infuzie de păpădie pe zi.

Coada-calului, printre ceaiurile recomandate pentru picioare umflate și dureroase

Și ceaiul de coada-calului este indicat să-l consumi dacă ai picioarele umflate și dureroase. Ceaiul se prepară astfel: o linguriță cu vârf de coada calului se lasă un minut într-o cană cu apă clocotită, după care se strecoară. Rația zilnică optimă sunt două cești de ceai.

Mai poți lua și alte măsuri pe care le poți lua atunci când ai picioarele umflate și dureroase. În primul rând, trebuie să eviți să stai mult timp în picioare, mai ales în căldură. Pe de altă parte, dacă desfășori o muncă de birou, fă pauză la fiecare oră de stat pe scaun pentru a te dezmorți preț de zece minute.

De asemenea, când stai pe scaun, ai grijă să nu-ți oprești fluxul sangvin lăsând marginea scaunului să intre în coapse și evită poziția picior peste picior. În plus, este recomandat să bei câte un pahar de apă la fiecare oră, pentru a preveni retenția de lichide. Stai, de câte ori se ivește ocazia, cu picioarele ridicate deasupra nivelului bazinului, pentru a favoriza întoarcerea venoasă. Evită să porți pantaloni sau ciorapi strâmți, care împiedică irigarea corectă.

Desigur că niciuna dintre aceste metode nu va funcționa dacă duci o viață sedentara sau mănânci nesănătos.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page