Sanatate

SANATATE | Ceaiuri care te scapă de răceală

Strănuţi, tuşeşti şi eşti răguşit? Sunt simptomele răcelii care s-a instalat odată cu vremea rece. Specialiştii în medicina naturistă îţi recomandă ceaiurile cu puteri tămăduitoare!

Ghimbirul, aliatul răcelii

Ghimbirul este indicat în infecțiile respiratorii. Unele cercetări au arătat că acesta ajută în lupta contra procesului inflamator din organism.

Se lasă la infuzat timp de 2-3 minute o bucățică de ghimbir ras. Se strecoară și se adaugă lămâie din abundență și o lingură de miere, însă doar atunci când s-a mai răcit, pentru a nu diminua efectele benefice ale mierii.

Ceaiul de măghiran elimină toxinele

Se administrează sub formă de infuzie: la o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de maghiran. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară. Îndulcit cu miere, această licoare care face parte din categoria ceaiuri bune pentru raceală și gripă se bea întotdeauna fierbinte.

La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile se vor decongestiona. În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.

Ceai negru și ceai verde

Ceaiul verde, cel negru şi cel de fructe de pădure conţin antioxidanţi, de ajutor contra infecţiilor. Adaugă o linguriţă cu miere (când ceaiul nu este însă prea fierbinte) şi puţin suc de lămâie, care nu numai că dau un gust bun ceaiului, dar tratează natural şi durerea de gât.

Măceşele au vitamina C

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C.

Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute, sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

Ceaiul de mere scade febra

Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta combate eficient stările de febră şi aduce somnul. În plus, are şi un gust extraordinar de bun.

Pătlagina, contra tusei

Nalba-mare, potbalul, pătlagina sunt eficiente contra tusei. Putem să le preparăm sub formă de infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă, la o cană de apă clocotită.

Se îndulceşte şi se beau două căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau într-un amestec în părţi egale.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page